Antrenorul concediat de Simona Halep prin sms, angajat de lidera mondială Iga Swiatek

Antrenorul concediat de Simona Halep prin sms, angajat de lidera mondială Iga Swiatek

Poloneza Iga Swiatek va fi antrenată de belgianul Wim Fissette, după ce, la începtul acestei luni a decis să rupă colaborarea cu Tomasz Wiktorowski, după 3 ani de succese.

Iga Swiatek speră să-și revină sub comanda lui Wim Fissette. Foto Getty images

Iga Swiatek speră să-și revină sub comanda lui Wim Fissette. Foto Getty images

În ultima vreme, lidera clasamentului WTA a avut evoluții șterse, astfel că este aproape să piardă locul 1 mondial, bielorusa Aryna Sabalenka apropiindu-se la doar 69 de puncte. Astfel că Iga Swiatek a apelat la instructorul belgian care a antrenat-o în urmă cu 10 ani pe Simona Halep.

„Sunt bucuroasă să anunţ că Wim Fissette se alătură echipei noastre. După cum ştiţi, mă pregătesc pentru Turneul Campioanelor, dar perspectiva mea este, ca întotdeauna, pe termen lung, nu pe termen scurt. Vreau să spun că sunt foarte încântată şi aştept cu nerăbdare să lucrez cu Wim. El pare să aibă o atitudine grozavă, o viziune şi o experienţă uriaşă la un nivel foarte înalt al tenisului. Întotdeauna este esenţial să încercăm să ne cunoaştem mai bine, dar am început bine şi abia aştept să joc în curând”, a anunțat lidera mondial.

Wim Fissette le-a antrenat pe Osaka, Clijters și Azarenka

Wim Fissette a antrenat mai multe jucătoare de top, precum Naomi Osaka, Kim Clijsters sau Victoria Azarenka. El a propulsat-o și pe Simona Halep în topul tenisului mondial, românca urcând de pe locul 10 pe locul 2 cu el alături. Cei doi au realizat o performanță care a făcut înconjurul lumii, când Simona a învins-o pe Serena Williams în grupa de la Turneul Campioanelor cu 6-0, 6-2, dar pierdea finala în fața americancei. După acest turneu, Halep l-a concediat pe Wim Fisette printr-un simplu sms.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 VIDEO Surprinzătoarele declarații ale generalului Valeri Zalujnîi despre „armatele NATO”

3 „Eu sunt femeie de rate? E cash” / Andreea Tonciu și-a cumpărat bolid de 700.000 de euro, dar fanii sunt convinși că a luat-o în rate

4 VIDEO Imagini cu ultimele clipe trăite de liderul Hamas, Yahya Sinwar

5 Igor Girkin dezvăluie că Rusia rămâne fără soldați și arme