ANI: Primarii din orașele Mioveni și Huedin, în conflict de interese

ANI: Primarii din orașele Mioveni și Huedin, în conflict de interese

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă și penală, fals în declarații sau indicii privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate faptelor de corupție în cazul a 22 de foști sau actuali aleși locali, printre care se află și primarii din orașele Mioveni (Argeș) și Huedin (Cluj).

Potrivit unui comunicat al ANI, Ion Georgescu, primar al orașului Mioveni, din județul Argeș, s-a aflat în conflict de interese penal și administrativ, fiind suspectat și de infracțiuni asimilate faptelor de corupție.

Inspectorii de integritate susțin că, în calitate de primar, Ion Georgescu a semnat două contracte în valoare totală de 9.042.500 lei privind finanțarea acțiunilor/ activităților din cadrul programului "Promovarea sportului de performanță", contracte încheiate între Consiliul Local Mioveni, reprezentat de Ion Georgescu, și Clubul Sportiv Dacia Mioveni, în cadrul căruia acesta a deținut calitatea de președinte al Consiliul Director (în perioada 19 decembrie 2001 — 6 iulie 2010).

De asemenea, ANI a sesizat DNA în cazul lui Ion Georgescu, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire de către acesta a infracțiunii de conflict de interese, precum și a infracțiunii asimilate faptelor de corupție.

Mircea Moroșan, primarul orașului Huedin, din județul Cluj, a fost declarat în conflict de interese, deoarece a semnat dispoziția prin care s-a aprobat numirea soției sale în funcția de manager al Spitalului Orășenesc Huedin, contractul de management, precum și dispoziții și acte adiționale ulterioare, prin care se aprobă prelungirea contractului de management.

În perioada decembrie 2010 — ianuarie 2013, soția primarului Mircea Moroșan a obținut de la Spitalul Orășenesc Huedin venituri din salarii în cuantum de 140.715 lei.

ANI mai susține că alți șase primari, doi foști primari, cinci viceprimari, cinci consilieri locali și doi foști consilieri locali au încălcat regimul incompatibilităților și conflictului de interese.

Este vorba de Viorel Dan Dică, primarul comunei Pielești (Dolj); Octaviu Daniel Irimie, primarul comunei Livezile (Alba); Mircea Velica, primarul comunei Izbiceni (Olt); Mircea Mihai Crainic, primarul comunei Nojorid (Bihor); Ovidiu Aurelian, primarul comunei Ișalnița (Dolj); Gelu Pecheanu, primarul comunei Drânceni (Vaslui); Emilian Isuf, fost primar al comunei Drăgoești (Vâlcea); Mihai Gavrilă, fost primar al comunei Drajna (Teleorman).

De asemenea, au fost declarați în incompatibilitate sau conflict de interese Vasile Mihai, viceprimar al comunei Fărcășești (Gorj); Radu Demetrescu, viceprimar al orașului Sebiș (Arad); Ioan Ciolcan, viceprimar al comunei Crîmpoia (Olt); Aurel Costache, viceprimar al orașului Mioveni (Argeș); Viorel Brîndaș, viceprimar al comunei Șuncuiuș (Bihor); Constantin Rusu, consilier local în comuna Ion Neculce (Iași); Gavrilă Roman, consilier local în orașul Brezoi (Vâlcea); Daniel Anghelina, consilier local în comuna Cetate (Dolj); Codruța Mihaela Popescu, consilier local în Orșova (Mehedinți); Roman Boca, consilier local în municipiul Vatra Dornei (Suceava); Ion Dogaru, consilier local în orașul Panciu (Vrancea); Ion Tomescu, fost consilier local în orașul Găești (Dâmbovița). AGERPRES


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”