ANI a constatat starea de incompatibilitate a trei funcţionari publici
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate a trei funcţionari publici.
"Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul unui funcţionar public cu statut special şi a doi funcţionari publici", se arată într-un comunicat al ANI.
Potrivit sursei citate, Daniela Tănase, funcţionar public cu statut special în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, este una dintre persoanele a cărei incompatibilitate a fost constatată.
"În perioada 16 decembrie 2011 - 2 octombrie 2017 a exercitat simultan calitatea de funcţionar public cu statut special (comisar-şef de poliţie - psiholog) şi profesia liberă de psiholog în cadrul Societăţii civile Tănase şi Asociaţii, obţinând venituri", relevă comunicatul.
Cea de-a doua persoană găsită incompatibilă este Maria Miron, funcţionar public în cadrul Primăriei comunei Stăuceni, Judeţul Botoşani.
"Începând cu data de 1 septembrie 2009, în calitate de funcţionar public, desfăşoară şi activităţi remunerate (de administrator financiar) în cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 1 Stăuceni, încălcând astfel dispoziţiile art. 94, alin. 2, lit. a) din Legea nr. 161/2003", menţionează ANI.
ANI a constatat starea de incompatibilitate a Mariei Ioana Pisec, funcţionar public în cadrul Consiliului Judeţean Alba.
"În perioada 17 februarie 2012 - 31 decembrie 2015 a exercitat funcţia publică de auditor în cadrul Biroului audit public intern simultan cu desfăşurarea de activităţi economico-financiare remunerate, care sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public", anunţă ANI.
Conform sursei citate, persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.
Cele trei persoane au încălcat prevederi legale potrivit cărora "funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice (...)"; "funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special potrivit fişei postului"; "poliţistului îi este interzis să deţină orice altă funcţie publică sau privată pentru care este retribuit, cu excepţia funcţiilor didactice din cadrul instituţiilor de învăţământ, a activităţilor de cercetare ştiinţifică şi creaţie literar-artistică". AGERPRES