ANI: 4 foști și actuali aleși locali, în incompatibilitate și conflict de interese

ANI: 4 foști și actuali aleși locali, în incompatibilitate și conflict de interese

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflictul de interese de natură administrativă în cazul a patru foști și actuali aleși locali.

Potrivit unui comunicat al ANI, Ghiorghi Croitoru, fost consilier local în orașul Panciu (2008 — 2016), județul Vrancea, s-a aflat în stare de incompatibilitate, deoarece SC Geovi Construct SRL, firmă unde soția sa era acționar unic și administrator, a încheiat contracte de lucrări cu Primăria Panciu, în valoare totală de 4.059.585 lei.

Siko Imre, primar al comunei Belin din județul Covasna, a fost declarat în conflict de interese, deoarece a încheiat contracte de asistență juridică, atât în calitate de reprezentant al primăriei, cât și de persoană fizică, cu cabinet de avocat "Stanciu Ion", în valoare de 47.000 lei.

Ilie Ștefan, viceprimar al comunei Ciorogârla, județul Ilfov, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 21 iunie 2012 — 9 septembrie 2015, întrucât a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Liceului Tehnologic Nicolae Pamfil, iar, în perioada 1 august 2015 — 1 mai 2016, a fost angajat în cadrul SC Nafets Ailui SRL, cu contract individual de muncă, încălcând dispozițiile Legii 161/2003.

Eduard Vîrlan, actual consilier local, fost viceprimar al municipiului Râmnicu Vâlcea, a fost declarat de ANI în conflict de interese, deoarece a votat în mod favorabil pentru adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local privind constituirea comisiilor de evaluare în vederea efectuării propunerilor pentru funcția de membru în consiliile de administrație la societățile comerciale la care municipiul Râmnicu Vâlcea este acționar unic, majoritar sau la care deține controlul, fiind desemnat membru în comisiile de evaluare/selecție a membrilor Consiliilor de Administrație ale SC Eta SA și SC Piețe Prest SA.

În baza acestei hotărâri, Eduard Vîrlan a încheiat, în calitate de executant, cu cele două societăți comerciale, în calitate de beneficiari, un contract de colaborare și un contract de prestări servicii — convenție civilă, pentru care a primit o remunerație brută de 2.694 lei.

AGERPRES


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”