Anghel Iordănescu, chinuit de elevii din Generația de Aur. Glume spumoase pe seama fostului selecționer

Anghel Iordănescu, chinuit de elevii din Generația de Aur. Glume spumoase pe seama fostului selecționer

România a învins echipa stelelor lumii, într-o atmosferă senzațională pe Arena Națională. A fost un meci de povestit nepoților, așa cum a fost și parcursul ”tricolorilor” la World Cup în vara toridă a lui 1994. Pe drumul spre stadion a avut loc un dialog spumos între jucători și antrenorul Anghel Iordănescu, transmis live pe Facebook. Legendele fotbalului românesc nu l-au menajat deloc pe fostul selecționer.

Anghel Iordănescu a antrenat ultima dată naționala în 2016. Foto EPA EFE

Anghel Iordănescu a antrenat ultima dată naționala în 2016. Foto EPA EFE

La un moment dat, din cauza unui blocaj în trafic, chiar dacă avea antemergător un polițist pe motocicletă, șoferul autocarului a fost nevoit să dea cu spatele pentru a o lua pe altă rută. Imediat jucătorii din Generația de Aur și-au amintit că în perioada de glorie ”Tata Puiu” nu permitea astfel de manevre, fiind una dintre numeroasele superstiții de la care nu abdica înaintea meciurilor.

Dan Petrescu a dat tonul, strigându-i șoferului: ”Nu da cu spatele, că nu te lasă nea Puiu”. Imediat, Gică Hagi s-a interesat: ”Nea Puiu, mai contează?”. ”Nu mai contează”, a răspuns imediat Anghel Iordănescu, demonstrând că anii care au trecut l-au făcut mai permisiv. Secundul Gabi Balint a transmis decizia șoferului: ”Dăm cu spatele și merge pe partea cealaltă”.

Mergeau pe jos la stadion, ca să nu dea autocarul cu spatele

Din spatele autocarului, Marius Lăcătuș a intervenit: ”Nea Puiu, dacă pierdem, mata ești de vină! Că am dat cu spatele”. Florin Răducioiu, golgheterul României de la World Cup 94 a comentat: ”Zi Marius, cum îi zice, aveam o superstiție. Nu dați cu spatele autocarul! Mai degrabă coboram și mergeam la stadion pe jos”. ”O luăm pe jos?”, a întrebat cineeva din spatele autocarului, Lăcătuș replicând: ”E cam departe. Și obosim înainte de meci”.

Până la urmă, România a învins selecționata stelelor lumii cu 3-2, chiar dacă autocarul a încălcat regula de fier și a dat cu spatele. Panduru, Hagi și Gâlcă au întors rezultatul de la 0-2 (Rivaldo și Pandev), spre bucuria celor 54.967 de spectatori - record all-time pe Arena Națională - veniți să sărbătorească, să-și aducă aminte de vremurile de glorie și să arate că sunt mereu alături de jucătorii care și-au dat inima pentru România. Spuneți-i cum vreți, dar pentru emoțiile pe care ni le-a produs în urmă cu 30 de ani, această generație va fi mereu de aur.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii