Angajații Portului Constanța au încheiat protestul din fața Ministerului Transporturilor; acțiunile revendicative continuă
Cei peste 300 de angajați din Portul Constanța, care au protestat joi, de la ora 11,00, în fața Ministerului Transporturilor, au încheiat la ora 14,00 acțiunea revendicativă, fiind nemulțumiți de rezultatul negocierilor purtate de conducerea Federației Naționale a Sindicatelor Portuare (FNSP) cu reprezentanții ministerului.
'Pe parcursul acțiunii de protest am participat la o întâlnire cu domnul Iulian Matache, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, căruia i-am prezentat principalele noastre revendicări. Acestea se referă la demiterea actualei conduceri a Companiei Naționale care administrează Portul Constanța — CN APMC, dar și la stoparea procedurilor de transformare a Portului Constanța din port comercial în port turistic. Domnia sa ne-a comunicat că nu poate lua nicio măsură în sensul demiterii actualei conduceri, până nu primește raportul Corpului de Control al Ministerului Transporturilor, care a desfășurat o acțiune de verificare la începutul anului. Drept urmare, am decis să continuăm, începând de mâine dimineață (vineri, n.r.), acțiunile de protest în Portul Constanța, până vom obține soluționarea revendicărilor', a spus Mircea Burlacu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Portuare (FNSP).
Potrivit acestuia, Portul Constanța este un obiectiv strategic al României, care trebuie să se afle în subordinea Ministerului Transporturilor, și nu în cea a Consiliului local Constanța.
'Radu Mazăre dorește transformarea Portului Constanța din port comercial, în port turistic, plin de cazinouri și cluburi de noapte. Noi dorim ca portul să rămână în continuare deschis traficului de vapoare, pentru că astfel vor fi păstrate locurile de muncă, iar românii vor beneficia în continuare de mărfurile sosite pe această cale de transport. Oricum, Curtea Constituțională a decis că este ilegală deținerea, de către Consiliul local Constanța, de acțiuni la nivelul Portului Constanța, iar noi protestăm pentru ca această decizie să fie pusă în aplicare", a precizat Mircea Burlacu.
Prezent la protest, președintele Blocului Național Sindical (BNS), Dumitru Costin, și-a manifestat solidaritatea față de manifestanți, invitându-i ca peste aproximativ o lună să participe la o acțiune de protest în fața sediului Guvernului României din Piața Victoriei, unde numărul de oameni ieșiți în stradă să fie mult mai mare.
Acțiunea de protest a fost organizată de FNSP și Organizația Patronală 'Operatorul Portuar'. AGERPRES