Andrew Tate, subiect interzis în școlile din Anglia. „Regele masculinității toxice” alimentează misoginia
Între Departamentul pentru Educație din Anglia și organizațiile de caritate par să se fi iscat dezbateri aprinse pe tema Andrew Tate. Guvernanții îi îndeamnă pe profesori să nu deschisă subiectul și să aștepte ca fenomenul să treacă de la sine.
Andrew Tate, un model pentru elevii britanici FOTO Instagram
„Regele masculinității toxice” de pe rețelele sociale pare să alimenteze o creștere alarmată a misoginiei în școlile din Regatul Unit și chiar o creștere a cazurilor de hărțuire sexuală . Andrew Tate a devenit un model inclusiv pentru băieții care nu au împlinit nici măcar vârsta de nouă ani.
În timp ce profesorii sunt sfătuiți de către Guvern să nu discute cu elevii pe această temă, o mică organizație caritabilă, „Diversify”, cu sediul în Rotherham, care organizează ateliere școlare despre incluziune, primește aproximativ 25 de apeluri pe săptămână de la școli primare și secundare din Anglia, potrivit The Guardian .
Acestea doresc ajutor pentru a face față hărțuirii sexuale și a „incidentelor misogine șocante”.
Andrew Tate, un exemplu pentru elevii din Anglia
Mulți profesori fac referire influența lui Tate, corelată cu fenomenul îngrijorător, influencer care, în prezent, se află în arest la domiciliu în România , pentru presupus trafic de persoane și crimă organizată. Videoclipurile sale de pe TikTok îi învață pe băieți idei precum: o femeie aparține iubitului ei, fetele care nu stau acasă sunt „cârpe”, iar victimele violului trebuie „să poarte responsabilitatea” atacurilor lor.
Cofondatorul organizației de caritate, Sara Cunningham, estimează că, în medie, într-o clasă de 30 de elevi, 8 îl admiră pe Andrew Tate. Așadar, aproape 1 din 3 elevi este „fan” al presupusului proxenet.
Ea nu este de acord cu măsura oficialilor de la Departamentul pentru Educație (DfE), care i-au sfătuit pe profesori să nu încurajeze discuțiile despre opiniile lui Tate în lecțiile de educație personală, socială și de sănătate (PSHE).
„Recent am fost într-o școală primară din sudul Londrei, iar elevii de la 10 ani știau multe despre arestarea lui Tate și [acuzațiile de] viol. Un băiat de 10 ani a spus că aceste femei au consimțit să facă sex pentru că s-au întors la casa lui Tate”, a spus Sara Cunningham.
O mică școală primară i-a chemat pe membrii organizației de caritate să discute cu elevii, după ce patru băieți de nouă ani au închis o fată într-un dulap, au amenințat-o că „i-o trag” și apoi au obligat-o să se uite la videoclipuri porno.
Școala a cerut organizației să țină trei ateliere despre misoginie și consimțământ, în timpul cărora, mai mulți băieți l-au menționat pe Tate și au spus că nu pot vedea nicio problemă cu opiniile sale. La sfatul Sarei Cunningham, școala a raportat abuzul sexual echipei locale de protecție a copiilor, dar nu a primit niciun răspuns.
Asistentul șef al unei școli secundare din sud-estul Angliei a cerut, de asemenea, organizației de caritate să vorbească cu elevii, după un elev a hărțuit o fată, trimițându-i un val de mesaje sexuale explicite și amenințătoare, în timp ce stătea chiar în fața casei ei.
Profesorul a spus că în timpul atelierului despre hărțuire, acest elev a făcut referire frecvent la Tate, spunând că „nu ar trebui să accepți un nu ca răspuns [de la o fată], deoarece asta arată slăbiciune”.
„Am fost șocată de numărul mare de băieți tineri, aparent drăguți, care arată același punct de vedere”, a spus cofondatoarea organizației
Profesorul a sunat la linia de asistență DfE în martie, cerând resurse și sprijin pentru formarea personalului cu privire la abordarea cazului Tate și a misoginiei online. I s-ar fi spus că, în prezent, nu există nicio resursă sau formare disponibilă și că „acesta este doar un alt exemplu de tendință social media, care va dispărea așa cum au disparut alții”.
„Câțiva directori de școală cu care am lucrat au spus că echipa PSHE a DfE i-a sfătuit să nu discute despre Andrew Tate la cursuri, deoarece dacă vorbesc despre el îl promovează”, a spus Sara Cunningham.
Deși arestarea lui Tate în România, din luna decembrie, l-a adus în centrul atenției presei, un profesor de liceu a spus că băieții din școala lui și nu numai îl urmăreau de cel puțin un an.
„Toți copiii merită să crească într-un mediu sigur și ne așteptăm ca școlile să ia măsuri imediate împotriva comportamentului sexual necorespunzător sau hărțuirii”, a declarat un purtător de cuvânt al DfE.
El a adăugat că guvernul va oferi „îndrumare suplimentară cu privire la modul în care școlile pot crea o cultură a relațiilor respectuoase și pot ține prelegeri eficiente despre hărțuirea sexuală și violența împotriva fetelor și femeilor”.
Sursa: adevarul.ro