Andrew Tate, specialist în negarea evidențelor. Portretul făcut un judecător român

Andrew Tate, specialist în negarea evidențelor. Portretul făcut un judecător român

Andrew Tate, arestat împreună cu fratele său într-un dosar DIICOT, s-a judecat de două ori cu Poliția Română după ce a fost lăsat fără permis. La fel ca în dosarul DIICOT, Andrew Tate a negat faptele comise, dar judecătorii au menținut sancțiunile. „Nu este conștient de consecințele nerespectării legislației rutiere”, a fost concluzia unuia dintre judecători.

Andrew Tate a fost lăsat de două ori fără permis de polițiștii români FOTO Instagram

Andrew Tate a fost lăsat de două ori fără permis de polițiștii români FOTO Instagram

Proprietar al unor mașini luxoase cu „herghelii” de cai putere sub capotă, Andrew Tate a fost lăsat de polițiștii români de două ori fără permis. Prima dată când Tate a rămas fără permis în România a fost în 11 iunie 2019. Tate Circula cu un Lamborghini dinspre Sibiu spre Brașov, iar în localitatea Olteț a fost surprins de radar cu 124 km/h (cu 74 de km/h peste limita legală).

Milionarul a contestat în instanță procesul-verbal de contravenție, arătând că „viteza reținută în cuprinsul procesului-verbal este mai mare decât cea pe care a avut-o în realitate”. Andrew Tate a mai arătat, de asemenea, că „agentul constatator nu i-a prezentat nicio dovadă care să susțină cele consemnate în actul sancționator” și „având în vedere că s-a reținut o altă situație de fapt decât cea reală, procesul-verbal atacat este netemeinic”.

Realitatea, negată vehement

Tate a susținut în instanță că „este imposibil să fi avut o viteză cu 50 km mai mare, având în vedere faptul că nu cunoaște împrejurimile”. Mai mult, Tate a arătat că „a condus cu o atenție sporită întrucât se afla într-o țară străină”.

Andrew Tate i s-a mai plâns judecătorului că „este cetățean englez și această întâmplare a avut un impact psihologic negativ asupra sa, neînțelegând motivul sancționării sale, precum și modalitatea de soluționare a acestui incident”.

Tate a mai arătat că „necunoscând procedura legală din România, doar în momentul în care a ajuns la un avocat a aflat că trebuia să păstreze procesul-verbal de contravenție pe care l-a uitat la hotelul în care a fost cazat”.

Tate, „desființat” de judecător

Judecătoria Făgăraș, unde s-a judecat contestația depusă de Tate, i-a respins cererea englezului, arătând că viteza a fost stabilită de un aparat radar omologat. În plus, judecătorul a arătat că suspendarea dreptului de a conduce este o măsură necesară, având în vedere că fapta lui Tate „denotă o atitudine de indiferență față de dispozițiile legale care sunt menite a proteja atât pe cel care conduce un autoturism, cât și pe ceilalți participanți la trafic”.

„Instanța mai reține că acest gen de fapte contravenționale este din ce în ce mai des întâlnit și că este necesară sancționarea contravențională cât mai adecvată a acestor fapte pentru a se realiza scopul educativ și preventiv al sancțiunii contravenționale. De asemenea, aceste fapte contravenționale prezintă un grad de pericol social ridicat, prin aceea că pot conduce la pagube materiale importante, cât mai ales la consecințe mult mai grave precum pierderea vieții participanților la trafic sau vătămarea integrității lor”, se arată în sentința Judecătoriei Făgăraș, menținută de Tribunalul Brașov.

Judecătorul a mai arătat că „având în vedere și atitudinea de negare a faptei, reiese cu evidență că petentul nu este conștient de consecințele nerespectării legislației rutiere, manifestând indiferență față de acestea”.

Specialist în negarea faptelor

A doua oară când Andrew Tate a fost lăsat fără permis a fost în 16 aprilie 2021. Polițiștii din Curtea de Argeș l-au prins atunci pe milionar conducând cu 138 de km/h prin localitate (88 km/h mai mult decât limita legală).

Andrew Tate FOTO Instagram

Și de această data Tate a contestat procesul-verbal de contravenție în instanță arătând că nu a comis fapta pentru care a fost sancționat. Judecătoria Curtea de Argeș în primă instanță și Tribunalul Argeș în apel au respins cererea de anulare a sancțiunii subliniind că „aspectele invocate de petent nu au fost dovedite, situația concretă analizată ducând la concluzia că viteza reținută în sarcina contravenientului a fost corect și exact stabilită”.

„Petentul nu a recunoscut săvârșirea faptei și nu a reușit să facă dovada susținerilor sale, referitoare la împrejurarea că nu a săvârșit fapta imputată, respectiv că nu a circulat cu viteza reținută în procesul-verbal. Totodată, contrar susținerilor petentului, înregistrarea video depusă de intimat demonstrează fără dubii că petentul a circulat cu viteza reținută în procesul verbal contestat, deplasându-se în localitate, întrucât se pot observa garduri, podețe și case”, se arată în sentința Judecătoriei Curtea de Argeș, menținută de Tribunalul Argeș.

Neagă vehement acuzațiile aduse de DIICOT

Tribunalul Bucureşti a decis vineri ca Andrew Tate, fost campion mondial de kick-box, fratele său Tristan Tate, şi celelalte două persoane reţinute în dosarul de trafic de persoane şi viol să rămână arestaţi preventiv pentru 30 de zile, acceptând cererea făcută în acest sens de către procurorii DIICOT. Tot vineri, avocatul celor doi fraţi a depus o contestaţie la decizia instanţei.

„Ei nu merg pe o atitudine de recunoaştere, neagă cu vehemenţă săvârşirea acestor fapte reprobabile aduse în sarcina lor şi, bineînţeles, împreună cu noi, avocaţii apărării, încearcă să îşi demonstreze nevinovăţia şi vor ajuta organele de anchetă cu tot ce le stă la îndemână pentru aflarea adevărului în cauză”, a declarat Eugen Vidineac, avocatul fraţilor Tate, sâmbătă pentru Ştirile Pro TV.

Întrebat dacă cei doi fraţi au posibilitatea să ceară ajutor consular sau dacă au făcut, până în prezent, vreun astfel de demers, Vidineac a răspuns: „Din cunoştinţele pe care le am, nu”.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…