Andrew Tate, încântat că administrația SUA vrea să îl ajute să scape de restricții: „Donald Trump e un om care înțelege cum ar trebui să fie o țară liberă”

Andrew Tate, încântat că administrația SUA vrea să îl ajute să scape de restricții: „Donald Trump e un om care înțelege cum ar trebui să fie o țară liberă”

Andrew Tate a semnat controlul judiciar la Poliția Voluntari, după ce a scăpat de arestul la domiciliu în dosarul care vizează exploatarea sexuală a 34 de femei.

Andrew Tate FOTO: profimedia

Andrew Tate FOTO: profimedia

Andrew Tate a declarat ziariștilor prezenți că el va fi o forță globală pentru că toată lumea îl cunoaște, totodată lăudând administrația Donald Trump. „Toată lumea e interesată de cazul meu și așa trebuie să fie. Sunt de doi ani și jumătate ținut în România, în orice țară civilizată, asta ar fi fost ilegal. Am fost deja pedepsit timp de trei ani. Mi-au fost furate toate lucrurile, viața mea a fost ruinată, la fel și reputația pe care o am”, le-a spus Andrew Tate reporterilor.

Întrebat despre informațiile că administrația lui Donald Trump încearcă să convingă autoritățile din România să ridice restricțiilor impuse asupra sa și fratelui său, Tate a răspuns că „Donald Trump e un om care înțelege cum ar trebui să fie o țară liberă, democratică, din Vest”.

Potrivit Financial Time, administrația Trump ar fi făcut presiuni asupra autorităților române să ridice restricțiile de călătorie care îi vizează pe frații Tate, relatează Financial Times, care menționează că influencerul Andrew Tate este un admirator al președintelui american Donald Trump.

Frații Tate au fost plasați sub control judiciar în dosarul în care sunt acuzați de trafic de persoane. MAE nu a comentat discuțiile, dar a spus că sistemul judiciar din România este independent, iar cei doi frați au „un proces echitabil”.

Premierul României l-a chemat marți pe ministrul Emil Hurezeanu. Ulterior, Marcel Ciolacu a scris pe platforma X că nu a existat vreo solicitare cu privire la frații Tate din partea administrației americane, nici în timpul discuției dintre cei doi oficiali, nici după.

„Statele Unite ale Americii nu au făcut nicio solicitare către România cu privire la situația juridică a unor influenți străini cunoscuți investigați de autoritățile române”, a scris premierul pe X. Premierul a mai preizat că nu au existat cereri nici în timpul discuției dintre Ministerul de Externe al României și Richard Grenell sau după aceasta.

Ministerul român de Externe a anunțat pe X că Emil Hurezeanu „a avut un schimb de replici cu ambasadorul Richard Grenell, trimisul special al președintelui Trump, în contextul Conferinței de Securitate de la München. Discuția, dintre doi colegi ambasadori la Berlin, a acoperit subiecte actuale de interes comun pentru România și SUA”.

„Grenell a negat că ar fi avut o «conversație de substanță» cu Hurezeanu, pe care a negat că-l cunoaște. «M-a văzut în hol», la Munchen și «a cerut o întâlnire», dar nu a urmat o întâlnire follow-up, a spus Grenell”, potrivit Financial Times.

Dosarul fraților Tate s-a întors la DIICOT

Pe 19 decembrie 2024, Curtea de Apel București a decis definitiv și irevocabil să retrimită procurorilor DIICOT dosarul penal în care frații Andrew și Tristan Tate sunt acuzați de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol. Iar DIICOT încă nu a luat o decizie privind refacerea dosarului penal.

Andrew şi Tristan Tate, precum şi cele două tinere acuzate cǎ le-ar fi fost complici (Alexandra-Luana Radu şi Georgiana Manuela Naghel), au fost trimişi în judecată de DIICOT în 20 iunie 2023, Conform procurorilor DIICOT, infracţiunea de trafic de persoane ar fi fost comisă atât pe teritoriul României, dar şi în Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, iar în total ar fi 34 de persoane vătămate, inclusiv o tânără din America și o alta din Marea Britanie.

Andrew și fratele său, Tristan Tate, cu dublă cetățenie, americană și britanică, au fost arestați în România în decembrie 2022 ca urmare a unei investigații DIICOT, fiind acuzați de trafic de persoane, viol și spălare de bani, precum și de înființarea unui grup infracțional organizat . Frații Tate au negat în repetate rânduri acuzațiile aduse de anchetatori.

Frații Tate au fost plasați după aceea în arest la domiciliu, până în august 2023, și apoi sub control judiciar.

Cei doi au milioane de fani pe rețelele sociale, cu un discurs ce promovează superioritatea masculină și respinge feminismul.

În noiembrie 2024, Tristan Tate s-a lăudat pe platforma X a lui Elon Musk cu rolul său și al lui Andrew în alegerile din SUA, susținând că „milioane de tineri din Europa și SUA au o abordare sănătoasă a politicii de dreapta, pe care NU ar fi avut-o dacă Andrew Tate nu ar fi apărut niciodată pe ecranul telefoanelor lor”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Spitalul Militar București, cheltuieli imense din bani publici pentru halate, șervețele și saboți. Comandantul spitalului, legături cu generalul Zisu …

2 Se întâmplă în SUA...

3 Cum este poza asta, oameni buni...

4 Le Monde / Cum i-a insultat Macron pe liderii europeni. Motivul pentru care nu a fost invitată România, dezvăluit de presa germană

5 Citiți ce înseamnă Ucraina ca pradă de război