Andrei Muraru s-a retras din CA al TVR, fiind înlocuit de Cristian Petcu, director în ICR

Andrei Muraru s-a retras din CA al TVR, fiind înlocuit de Cristian Petcu, director în ICR

Andrei Muraru s-a retras din Consiliul de Administraţie al TVR, întrucât a fost numit consilier prezidenţial, el fiind înlocuit în structura de conducere a Televiziunii Române de Cristian Petcu, fost secretar de stat în Ministerul Culturii şi actual director în Institutul Cultural Român.

Istoricul Andrei Muraru a renunţat la funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) după ce, la sfârşitul lunii decembrie 2014, a fost numit în funcţia de consilier prezidenţial printr-un decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis .

Astfel, Cristian Petcu, care era membru supleant al lui Andrei Muraru în Consiliul de Administraţie (CA) al TVR, l-a înlocuit pe Muraru în această structură de conducere a Televiziunii Române. Cristian Petcu a participat, marţi, pentru prima dată la o şedinţă a CA al TVR, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Televiziunea Română.

Andrei Muraru şi Cristian Petcu au fost numiţi membru titular, respectiv membru supleant în CA al TVR, pe 1 aprilie 2014, printr-o hotărâre a Parlamentului. Andrei Muraru şi Cristian Petcu au fost numiţi în CA al TVR din partea PNL.

Cristian Petcu şi-a preluat automat atribuţiile în CA în momentul demisiei lui Muraru.

Potrivit Legii 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea TVR, locul devenit vacant în CA este ocupat de supleantul titularului.

Absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă, Universitatea Craiova, Cristian Petcu a ocupat de-a lungul timpului mai multe funcţii în instituţii publice de cultură.

Astfel, în prezent, Cristian Petcu este director al Direcţiei Programe Interne din Institutul Cultural Român. El a ocupat şi funcţia de secretar de stat în Ministerul Culturii, în perioada 2013 - 2014.

Cristian Petcu a fost şi director interimar al Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN), fiind numit în această funcţie în iulie 2009, cu susţinerea PSD, după cum declarau atunci surse pentru MEDIAFAX.

În august 2010, o serie de operatori culturali l-au acuzat pe Cristian Petcu că ar fi finanţat din fondul de urgenţă al AFCN, adică fără organizarea unui concurs, un proiect al Universităţii Valahia din Târgovişte, unde acesta era angajat ca administrator-şef al Facultăţii de Teologie. La momentul respectiv, Cristian Petcu a declarat că suma alocată fondului de urgenţă s-a încadrat în limitele prevăzute de lege.

Pe de altă parte, în iulie 2012, Cristian Petcu a fost detaşat la şefia Institutului Naţional al Patrimoniului, unde a fost tot director interimar.

În timpul mandatului său, respectiv pe 26 septembrie 2012, Institutul Naţional al Patrimoniului a făcut obiectul unei percheziţii a poliţiştilor, ca urmare a unor anchete efectuate de ofiţerii de la departamentul de investigare a fraudelor de la Poliţia Capitalei, într-un dosar penal ce priveşte săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă continuată, şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă continuată. Numele lui Petcu nu a apărut atunci în mod direct în legătură cu aceste percheziţii, însă acesta nu a putut fi contactat pentru a comenta această situaţie.

În prezent, în afară de Cristian Petcu, din Consiliul de Administraţie al TVR mai fac parte: Stelian Tănase (preşedinte-director general), Claudiu Brînzan, Cătălin Blebea, Radu Carp, Adrian Bucur, Debreczeni Hajnal, Florin Condurăţeanu, Raico Cornea, Romina Surugiu şi Adrian Ștefan Bădescu.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Pe asta ați citit-o?

2 Putin: „NATO a decis să intre în război cu Rusia” / Textul integral al declarației președintelui rus. Este România amenințată?

3 Frate, ce țară e asta? / Economist rus: Pentru unele familii sărace din Rusia, bărbații sunt mai prețioși morți decât vii

4 Foarte interesant!

5 S-a deschis Cutia Pandorei? / Rusia amenință cu arme pe care nu le-a folosit încă dacă Ucraina o atacă cu ATACMS