Andreea Cosma, la Înalta Curte: Am venit să îmi susţin familia, dar şi pe alţi cetăţeni care au apărut la televizor, precum Sebastian Ghiţă, care aşteaptă ca eu, ca deputat, să le apăr drepturile

Andreea Cosma, la Înalta Curte: Am venit să îmi susţin familia, dar şi pe alţi cetăţeni care au apărut la televizor, precum Sebastian Ghiţă, care aşteaptă ca eu, ca deputat, să le apăr drepturile

Fostul deputat Vlad Cosma a afirmat, luni, la instanţa supremă, unde a ajuns la ultimul termen al procesului în care a fost condamnat pentru fapte de corupţie, că nu îi este frică pentru că dosarul are la bază probe false, el mai spunându-le jurnaliştilor că astăzi nu vrea sa le răspundă la nicio întrebare, pentru că nu dă interviuri la ICCJ, în timp ce fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma a spus că nu va face declaraţii pentru că este obosit. La instanţa supremă a ajuns şi Andreea Cosma, care a spus că a venit pentru a-şi susţine familia, dar şi pe alţi cetăţeni care au reclamat abuzuri ale procurorilor, precum Sebastian Ghiţă, care aşteaptă de la ea, în calitate de deputat, să le apere drepturile, relatează  News.ro .

UPDATE/Procesul familiei Cosma se reia dupa ora 18.00, a depus Vlad Cosma o inregistrare audio pe care trebuie sa o asculte si procurorul DNA. Astazi sunt pledoariile finale, probabil se intind pana seara tarziu. Cazul se reia dupa ce se discuta dosarul lui Ludovic Orban

UPDATE/Consilierul juridic de la CJ Prahova a explicat magistratilor ca institutia nu se constituie parte civila in dosarul Mircea Cosma. Anterior ea a avut in sala mai multe discutii cu Andreea si Mircea Cosma, care au incurajat-o sa depuna documentul. “Ai avut emotii? Este pentru prima pentru tine cand pledezi la Inalta Curte?”, era bucuroasa Andreea Cosma.

UPDATE/La Mircea Cosma la proces s-au cam încins spiritele. Președintele Completului de 5 judecatori l-a dat afara pe unul din inculpati, Daniel Alixandrescu, care a strigat in sala “De unde rezulta?”, atunci cand procurorul DNA punea o intrebare fostului presedinte al CJ Prahova, despre cum s-ar fi facut plati, dar fara ca lucrarile sa fi fost executate.
Vicepresedintele Inaltei Curti, Iulian Dragomir: “Sa nu mai indrazniti niciodata sa mai ridicati glasul in sala de judecata!”
LE: Audierea lui Mircea Cosma s-a terminat.

UPDATE/Cică acum plânge...

"Consider că la Înalta Curte se face justiţie şi nu dăm interviu aici. Momentan, azi, nu vreau să răspund la nicio întrebare. Nu mi-e frică, de-asta mă aflu aici", a spus Vlad Cosma, la sosirea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Tatăl acestuia, Mircea Cosma, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, le-a spus jurnaliştilor că nu va face nicio declaraţie pentru că este obosit.

La ICCJ a venit, cu Vlad şi Mircea Cosma, şi deputatul PSD Andreea Cosma, care a reluat acuzaţiile la adresa procurorilor din DNA Ploieşti, în special a lui Mircea Negulescu, despre care a spus că le-a distrus viaţa, în ultimii patru ani, şi că este "un om inuman".

Ea a susţinut că are încredere în înţelepciunea magistraţilor instanţei supreme, afirmând că la prima instanţă, care a dispus condamnarea lui Vlad şi Mircea Cosma, era altă situaţie - procurorul Mircea Negulescu era în funcţie, iar multor martori le era teamă să vorbească.

Andreea Cosma a mai spus că îi va solicita ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, printr-o scrisoare, identificarea persoanelor care îi trimit mesaje telefonice de ameninţare.

Andreea Cosma a mai spus că a venit pentru a-şi susţine familia, dar şi pe alţi cetăţeni nedreptăţiţi de procurori, care aşteaptă ca ea, în calitate de avocat de Prahova, să le apere drepturile.

"Eu sunt sora lui Vlad Cosma şi fiica lui Mircea Cosma, deci e normal să fiu alături de familia mea. În al doilea rând, sunt deputat ales de Prahova. Şi tatăl meu, şi fratele meu, şi Ghiţă Sebastian, şi Savu Daniel, şi mulţi alţii care au apărut la televizor, şi şeful de la DGA şi Cristi Tudorel, care au vrut să fie ars de Negulescu, sunt cetăţeni ai judeţului Prahova. Ei au aşteptări de la mine, sunt membru în Parlament, să le respect drepturile şi libertăţile. Nu e normal?", a declarat Andreea Cosma.

Procesul lui Vlad şi Mircea Cosma este judecat de un complet de cinci judecători.

În ultima perioadă, Vlad Cosma a prezentat mai multe înregistrări audio, vrând să demonstreze că procurorii de la DNA Ploieşti, care au instrumentat dosarele în care este cercetat, alături de membri ai familiei sale, ar fi falsificat probe.

O nouă înregistrare audio a lui Vlad Cosma a fost difuzată duminică seara de Antena 3, în care ar fi discuţii între procurori de la DNA Ploieşti şi fostul deputat, acesta fiind învăţat ce să spună în dosarul fostului primar al municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, spunea, într-o conferinţă de presă susţinută săptămâna trecută, că atacul la adresa DNA nu este întâmplator şi că "asistăm la un festival disperat al inculpaţilor", fiind vorba de o încercare a familiei Cosma de a scăpa de închisoare. Ea afirma că fostul deputat Vlad Cosma a fost audiat în 12 dosare, iar de foarte multe ori acesta s-a prezentat la DNA din proprie iniţiativă şi a făcut denunţuri..

În 1 noiembrie 2016, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma a fost condamnat  la opt ani de închisoare, iar fiul său, deputatul Vlad Cosma, a primit cinci ani de închisoare, în timp ce omul de afaceri Răzvan Alexe a primit o condamnare de doi ani şi jumătate de închisoare. În acelaşi dosar, Daniel Alixandrescu, directorul Direcţiei "Patrimoniu" din CJ Prahova, la data faptelor, a fost condamnat la şase ani de închisoare.

În aprilie 2014, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu, fiul său, deputatul PSD Vlad Cosma, pentru trafic de influenţă, directorul Direcţiei "Patrimoniu" din CJ Prahova, Daniel Alixandrescu, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, iar Răzvan Alexe, pentru trafic de influenţă şi dare de mită.

Vlad şi Mircea Cosma au fost trimişi în judecată de DNA fiind acuzaţi că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la trei oameni de afaceri prahoveni, denunţători în cauză, ale căror firme au avut numeroase contracte cu CJ Prahova.

Firmele controlate de cei trei sunt, la rândul lor, trimise în judecată într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro, dosar în care sunt inculpaţi Răzvan Alexe, dar şi fostul angajat al Secretariatului general al Guvernului, Marcel Păvăleanu, alături de alţi oameni de afaceri din Prahova.

"Sumele de bani au fost pretinse în schimbul intervenţiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, pe lângă care cei doi aveau influenţă, respectiv preşedintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatăl inculpatului Cosma Vlad Alexandru), astfel încât societăţile respective să obţină de la instituţia publică lucrări şi servicii curente supraevaluate, de întreţinere a drumurilor publice sau a drumurilor judeţene pe timp de iarnă, dar şi decontarea, cu prioritate, a unor lucrări deja efectuate în temeiul unor contracte anterioare” notau procurorii DNA în 2014, atunci când a început urmărirea penală în acest dosar.



populare
astăzi

1 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri

2 „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate” / „Domnul Șucu Dan Viorel a fost recompensat de organele de Securitate c…

3 Infarctul poate fi prevenit / 7 simptome care apar cu o lună înainte, descoperite de experții din SUA

4 De citit ce scrie, cu pragmatism, Ioana Dogioiu, despre candidatul prezidențial Nicușor Dan

5 BREAKING Luni va fi votat noul guvern!