Anchetă majoră la Spitalul Pantelimon din Capitală. Patru cadre medicale au fost ridicate de poliție

Anchetă majoră la Spitalul Pantelimon din Capitală. Patru cadre medicale au fost ridicate de poliție

Patru angajați ai Spitalului Pantelimon din Capitală au fost ridicați, miercuri, de polițiști și duși la audieri, în dosarul deceselor suspecte de la Secția ATI a acestei unități medicale.

Patru cadre medicale de la Spitalul Pantelimon au fost ridicate de Poliție FOTO Arhivă

Patru cadre medicale de la Spitalul Pantelimon au fost ridicate de Poliție FOTO Arhivă

"În dimineaţa zilei de 07.08.2024, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi poliţiştii din cadrul DGPMB - Serviciul Omoruri au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti pentru locuinţele unor angajaţi ai Spitalului Clinic de Urgenţă 'Sf. Pantelimon' Bucureşti. De asemenea, la sediul Serviciului Omoruri au fost aduse patru cadre medicale, în vederea audierii", a anunțat Parchetul de pe lângă Tribunalul București, într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

În luna aprilie, procurorii au primit o sesizare de la o asistentă angajată la Spitalul "Sf. Pantelimon" cu privire la faptul că, în perioada 4-7 aprilie 2024, în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), ar fi decedat 17 pacienți , după ce personalul medical ar fi redus în mod voluntar doza de noradrenalină, un neutransmițător utilizat pentru creșterea sau menținerea tensiunii arteriale.

Procurorii au deschis un dosar penal cu privire la infracţiunea de omor şi au administrat mai multe probe, fiind audiaţi medici şi asistente medicale şi au fost ridicate documente medicale referitoare la toţi pacienţii decedaţi în cadrul Secţiei ATI în acea perioadă.

Ulterior, o asistentă a fost pusă sub acuzare pentru mărturie mincinoasă . Anchetatorii cred că aceasta știe ce s-a întâmplat la Secția ATI, dar a refuzat să dea informații în timpul audierilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…