Ancheta de la Spitalul Pantelimon se extinde. Sefa ATI, audiată de anchetatori

Ancheta de la Spitalul Pantelimon se extinde. Sefa ATI, audiată de anchetatori

Ancheta de la spitalul Pantelimon se extinde. Șefa secției de Terapie Intensivă va fi audiată azi la Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei.

sectie ATI

17 morți în doar 4 zile la terapie intensivă la spitalul Pantelimon. Sursa: arhivă

Anchetatorii au descoperit alte cinci morți suspecte și fac verificări pentru a afla dacă au sau nu legătură cu acuzațiile de crimă cu premeditare formulate deja împotriva a doi medici.

Potrivit acestora, verificările nu includ procedura de dezhumare, ci vor fi analizate rapoartele de necropsie deja întocmite.

Scandalul de la Pantelimon a izbucnit în aprilie, după ce directorul de îngrijiri medicale de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” l-a anunțat pe manager că o asistentă a semnalat că în intervalul 4-7 aprilie 2024 în secția Anestezie și Terapie Intensivă s-au înregistrat nu mai puțin de 17 decese. În această secţie, însă, se vorbește însă despre practici cel puțin suspecte de mai multă vreme.

Au fost demarate mai multe anchete: spitalul a demarat propria anchetă administrativă, Corpul de control al Ministrului Sănătății a început, de asemenea, o anchetă, iar Colegiul Medicilor a decis, la fel, să cerceteze cazul. Culmea e că toate cele trei anchete au concluzionat că informațiile care semnalau decese suspecte nu se susțin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…