Anca Todoni, singura cu fruntea sus la Wimbledon. Situație dezastruoasă pentru România pe iarba londoneză

Anca Todoni, singura cu fruntea sus la Wimbledon. Situație dezastruoasă pentru România pe iarba londoneză

Jucătoarea română de tenis Anca Todoni, debutantă la un turneu de Mare Şlem, a fost învinsă de Coco Gauff, numărul doi mondial, cu 6-2, 6-1, miercuri, în turul al doilea la Wimbledon. Todoni (19 ani, 142 WTA), venită din calificări, s-a înclinat după 66 de minute în faţa americancei care atingea optimile de finală la doar 15 ani (2019).

Anca Todoni, prestație de vis la Wimbledon. Foto Facebook

Anca Todoni, prestație de vis la Wimbledon. Foto Facebook

Anca Alexia Todoni va primi 93.000 de lire sterline şi 110 puncte WTA pentru evoluţia sa entuziasmantă de la Wimbledon, unde a trecut de 3 tururi de calificare și de unul de pe tabloul principal.

”A fost o experiență care va rămâne mereu în sufletul meu și va purta o semnificație enormă. Faptul că am reușit să ajung pe tabloul principal la un astfel de turneu îmi arată că toți anii de muncă pe care i-am avut în spate în sfârșit dau rezultate și chiar sunt încrezătoare că o să urmeze turnee de Grand Slam mult mai bune și o să fiu acolo unde-mi propun”, a spus Anca pentru Eurosport.

A fost ultima reprezentantă a României la simplu în turneul londonez, după ce Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian au pierdut în prima rundă. În schimb, canadianca de origine română Bianca Andreescu (176 WTA) s-a calificat miercuri în runda a treia a turneului de la Wimbledon, după ce a trecut în două seturi, 6-3, 7-6 (7/5), de cehoaica Linda Noskova (26 WTA, favorită nr. 26).

Monica Niculescu, la Jocurile Olimpice

Câştigătoarea de la US Open în 2019 s-a impus după o partidă de o oră şi 35 de minute, ea reuşind un as şi făcând două duble greşeli, adversara ei având 4 aşi şi patru duble greşeli. În runda următoare, Andreescu o va avea ca adversară pe învingătoarea din partida care le opune pe italianca Jasmine Paolini (7 WTA, favorită nr. 7) şi belgianca Greete Minnen (80 WTA).

Tot azi, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a anunțat că Monica Niculescu va concura în proba feminină de dublu la Jocurile Olimpice de la Paris. Ea va face pereche cu Irina Begu. Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian vor face şi ele pereche. În afară de Niculescu, celelalte trei vor juca şi la simplu. Team România a ajuns la 107 sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice (26 iulie-11 august), la 18 sporturi.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 „Nu ştiu cine a dat...” / Cum a reacționat Roxana Nemeș după ce a aflat că a fost filmată în timpul unei partide de amor

2 Sean Penn și iubita sa din Republica Moldova, cu 34 de ani mai tânără, fotografiați în aeroportul LAX

3 Madalina Pamfile, prinsă de poliție în timp ce conducea haotic, în sectorul 1: fosta asistentă TV a fost încătușată după o reacție agresivă

4 Cum dai vârsta biologică a organismului înapoi prin 8 lucruri simple

5 „I-am ajutat suficient pe ucraineni?” Un general român decorat de americani are răspunsul