Ana Bogdan trăiește visul american: meci mare, diseară, la Cleveland după un parcurs încântător

Ana Bogdan trăiește visul american: meci mare, diseară, la Cleveland după un parcurs încântător

Ana Bogdan (31 de ani, 103 WTA) a abordat întrecerea de la Cleveland din postura unei jucătoare din afara Top 100, însă acum, după două victorii entuziasmante care au propulsat-o în sferturi, românca a reușit un salt spectaculos în ierarhia live, actualizată în timp real.

Ana Bogdan. FOTO: Arhiva Adevărul

Ana Bogdan. FOTO: Arhiva Adevărul

Bogdan a pornit în competiție cu un succes obținut în fața canadiencei Leylah Fernandez (21 de ani, 24 WTA), finalistă la US Open 2021. Pe care a învins-o, revenind după un prim set pierdut: 1-6, 7-6, 6-2. A urmat victoria cu belgianca Greet Minnen (75 WTA), scor 7-6, 6-3.

Ajunsă în sferturi, Ana Bogdan are, diseară (după ora 18.00, Digi Sport 2), un meci mare cu rusoaica Anastasia Potapova (43 WTA). Va fi prima întâlnire directă, iar învingătoarea va juca, în semifinale, fie cu Rus (95 WTA), fie cu Kessler (98 WTA). Pe partea cealaltă a tabloului, urmează partidele Haddad Maia (23 WTA) – Burel (58 WTA) și Siniakova (36 WTA) – Stearns (47 WTA), în sferturi.

Pentru parcursul ei de până acum, la Cleveland, Ana Bogdan a primit un cec în valoare de 6.608 dolari. Mai importantă însă e urcarea reușită în clasamentul mondial. În acest moment, românca ocupă locul 90 WTA în ierarhia live. Dacă o va învinge și pe Potapova, ea va acumula 830 de puncte și va urca până pe locul 87 WTA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a întors roata / Ucraina atacă Moscova cu drone

2 O fată de 12 ani a fost violată de șase ori, în schimbul lichidării unei datorii pe care o avea iubitul său

3 Un pilot rus de drone a trecut de partea Ucrainei, nu înainte de a arunca o grenadă în dormitorul ofițerilor

4 Curg sesizările referitoare la comportamentul inadecvat al lui Marius Pieleanu faţă de studente. Cristian Pîrvulescu a confirmat

5 Au intrat și americanii în Rusia? O imagine controversată cu „băieții în Kursk” i-a enervat pe ruși: Gruparea privată FOG luptă alături de ucraineni