Americanii, în delir, la US Open: vedeta lor a trimis-o acasă pe Iga Swiatek după un meci fabulos

Americanii, în delir, la US Open: vedeta lor a trimis-o acasă pe Iga Swiatek după un meci fabulos

Poloneza Iga Swiatek, numărul unu mondial, a fost învinsă clar în două seturi, 6-2, 6-4, de americanca Jessica Pegula, miercuri la New York, în sferturile de finală ale ultimului turneu de Mare Şlem al anului, US Open.

Iga Swiatek. FOTO: Arhiva Adevărul

Iga Swiatek. FOTO: Arhiva Adevărul

Pegula (30 ani), ocupanta locului 6 în clasamentul WTA, reuşeşte astfel să acceadă în premieră în ultimul careu al unui turneu major, după ce s-a oprit anterior de cinci ori în sferturile de finală.

Potrivit Agerpres, americanca o va avea ca adversară în semifinale pe Karolina Muchova din Cehia (52 WTA), care a dispus la rândul ei, cu 6-1, 6-4, de brazilianca Beatriz Haddad Maia, în celălalt meci din sferturile de finală programat miercuri la Flushing Meadows.

Muchova (28 ani), finalistă la Roland Garros în 2028, atinge semifinalele la US Open pentru al doilea sezon consecutiv, după ce anul trecut s-a înclinat în faţa viitoarei campioane, americanca Coco Gauff (eliminată între timp din competiţie în acest an).

Singurul duel anterior între Jessica Pegula şi Karolina Muchova a avut loc la jumătatea lunii august, în turul al doilea la Cincinnati, americanca obţinând o victorie dificilă (5-7, 6-4, 6-2).

Statele Unite au două reprezentate în penultimul act la US Open 2024, după ce Emma Navarro (12 ATP) s-a calificat marţi în premieră în această fază şi urmează să o înfrunte pe belarusa Arina Sabalenka, numărul 2 mondial şi finalista ediţiei trecute.

Sabalenka, jucătoare care a atins semifinalele în şapte dintre ultimele opt turnee de Grand Slam la care a participat, şi Navarro s-au întâlnit de două ori până acum în circuit, în acest an, împărţindu-şi victoriile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Când strugurii sunt acri... „Puștoaice de 18-19 ani, nu știu să scrie sau să citească” / Ion Țiriac e convins că totul s-a schimbat

2 O româncă nu a mai suportat viața în Germania și s-a întors acasă. „Nu vreau copiii mei să facă parte din acest sistem”

3 Țiriac, exploziv / a pus performanțele Serenei pe seama dopajului! Metoda Williams, descrisă detaliat

4 Tânăr din Maramures, găsit sfâșiat brutal de o ursoaică în zona montană „Piciorul Piercii”

5 România, chemată să doboare dronele rusești deasupra Ucrainei. Riscăm un război total cu Rusia?