Americanii fug în deșert pentru că s-au săturat de Joe Biden. Sute de oameni și-au făcut propria comunitate departe de civilizație

Americanii fug în deșert pentru că s-au săturat de Joe Biden. Sute de oameni și-au făcut propria comunitate departe de civilizație

Mai mulți americani și-au format propria comunitate în deșertul Utah din Statele Unite, la sute de kilometri distanță de civilizație, în încercarea de a scăpa de lumea modernă, relatează publicația Daily Mail .

grup de oameni

Mai mulți americani și-au format propria comunitate în deșert / Photo: Academy of Self-Reliance / X

Un grup de americani care resping lumea modernă au ales să fugă de societate tocmai în deșertul Utah, la sute de mile distanță de civlizație. Ei spun că aceasta este singura soluție în fața unei culturi pe cale să se prăbușească din cauza "revoluției culturale" a actualului președinte american Joe Biden.

Ideea a pornit de la Philip Gleason, un american de 74 de ani care spune că a simțit o chemare de a da oamenilor din jurul lui șansa să își crească propria hrană și să nu se bazeze pe nimic altceva decât pe ei.

Întrebat de publicația Deseret News ce l-a făcut să aleagă tocmai deșertul ca nouă casă, acesta a recunoscut că, în timp ce unii aleg să trăiască acolo din motive de mediu, sau sănătate, mulți vor, pur și simplu, să evadeze din "haosul lumii moderne".

"Pare că parcurgem o adevărată revoluție culturală în SUA. Când am venit prima oară aici, am crezut că este prea departe...Acum, având în vedere tot ce se întâmplă, ne întrebăm dacă este suficient de departe", a declarat Gleason.

Fiecare dintre cei care au ales să se mute în această comunitate și-a cumpărat câte o bucată de teren pe care își cultivă propria hrană, asta în condițiile în care nu există energie electrică și nici salubrizare.

Pentru un astfel de loc, rezidenții au fost nevoiți să plătească suma de cel puțin 35.000 de dolari, dar asta înainte să construiască grajduri, o fosă septică, să își facă un sistem de energie solară și alte utilități. Costul total, spun aceștia, poate ajunge în cele din urmă la 235 de mii de dolari pentru o singură gospodărie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii