Americanca Tyra Whitehead s-a spânzuat la Târgoviște: „Mi s-au înmuiat picioarele, când am auzit...“

Americanca Tyra Whitehead s-a spânzuat la Târgoviște: „Mi s-au înmuiat picioarele, când am auzit...“

Echipa de baschet feminin a celor de la CSM Târgoviște a fost lovită, ieri, de o tragedie cutremurătoare. În jurul prânzului, a apărut știrea morții americancei Marie Tyra Whitehead, jucătoare americană de doar 26 de ani. Încă de la apariția primelor informații, povestea a fost șocantă, deoarece Whitehead a fost găsită moartă în locuința ei.

Tyra Whitehead facebook jpg

Treptat, s-a conturat mai bine tabloul acestei tragedii. Pentru că s-a aflat că, de fapt, baschetbalista de 26 de ani s-a spânzurat, punându-și capăt zilelor. Născută pe 25 februarie 1998, la Richmond (Virginia), Whitehead a crescut într-o familie cu cinci copii și, până să se apuce de baschet, a jucat fotbal american, în perioada 2005-2009.

Înainte să ajungă la Târgoviște, Tyra Marie Whitehead a fost o baschetbalistă foarte apreciată în America. „E o jucătoare foarte puternică. La nivel Universitar, a avut prestații foarte bune. Are o dorință incredibilă de a câștiga și e o sportivă foarte competitivă“, spunea despre ea Jen Hoover.

La fel de lăudată era americanca și de antrenoarea Rachel Mead, de la echipa liceului Cosby: „Faptul că am avut-o în echipa noastră, în ultimii doi ani, a fost ceva fenomenal. Prezența ei pe teren a avut o influență majoră în rezultatele noastre în competițiile statale. Tyra e pregătită să facă pasul la un nivel superior“.

Potrivit baschet.ro, de-a lungul carierei, Whitehead a evoluat la Washington Mystics (WNBA), Kilsyth LC (Australia), Wetterbygden Sparks (Suedia) şi Essex Rebels (Marea Britanie).

În acest sezon, Tyra evoluase deja într-o partidă pentru Târgoviște, în victoria cu CS Argonomaia București, scor 83-38. În acest meci, americanca fusese cea mai bună jucătoare de pe teren, cu 14 puncte și 9 recuperări.

Înainte de a fi găsită fără suflare în locuința sa, Tyra avusese un comportament normal la ultima reunire cu colegele de echipă. De aceea, vestea dispariției sale l-a șocat pe Cristian Sava, președintele clubului. În dialog cu dbonline.ro , acesta a vorbit despre moartea baschetbalistei de doar 26 de ani.

Regretăm cu toții dispariția prematură a sportivei. Nu mi-a venit să cred când am auzit ce s-a întâmplat. Mi s-au înmuiat picioarele la spusele colegilor. Nu știm de ce sportiva a recurs la un asemenea gest extrem. Era o fata săritoare, amabilă, sufletistă și aducea o notă de bucurie în rândul echipei. Nu înțeleg ce s-a întâmplat, mai ales că duminică seara fetele au fost împreună. Marie Tyra nu a arătat că întâmpină probleme. Excluzând ziua de ieri, ea de fiecare dată s-a prezentat la antrenamentele echipei. Nici acum nu realizez că ea nu mai este printre noi. Chiar zilele trecute vorbeam cu fetele și antrenorii că formăm un grup unit și dornic de performanță. Trăiesc un adevărat coșmar de când s-a întâmplat decesul sportivei. Nu doresc la nimeni să treacă prin așa ceva“, a spus Cristian Sava.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesant amănunt!

2 Poarta zeilor din Naupa Huaca și tehnologia inexplicabilă, mâna unei civilizații superioare?

3 ULTIMA ORĂ Un judecător sindic a dispus astăzi intrarea în insolvență a Nordis Management și a numit un administrator judiciar provizoriu

4 Așa o fi?

5 În scandalul Șoșoacă vorbesc mulți, dar puțini, foarte puțini, cunosc...