Americanca Simone Biles are o soluție românească: cum vrea să încheie bâlciul de la gimnastică

Americanca Simone Biles are o soluție românească: cum vrea să încheie bâlciul de la gimnastică

Sportivele au făcut gimnastică în sala de concurs, avocații urmează să-și încordeze „mușchii“ în sala de judecată.

Biles (stânga) a fost lângă Jordan Chiles, când aceasta a primit nota mărită și bronzul olimpic

Biles (stânga) a fost lângă Jordan Chiles, când aceasta a primit nota mărită și bronzul olimpic

Cam așa se poate descrie spectacolul trist la care asistăm, începând cu data de 5 august. Unul care a răsturnat ierarhii și a „plimbat“ medalii în jurul lumii. Victimele acestei povești? Sabrina Voinea (17 ani), Ana Maria Bărbosu (18 ani) și Jordan Chiles (23 de ani), târâte fără voia lor într-un caz revoltător.

Șocant e că, atunci când au avut șansa de a „repara“ această situație născută din cauza sistemului depășit de arbitraj, forurile competente au spus „nu“. Pentru că Federația Internațională de Gimnastică (FIG) și Comitetul Internațional Olimpic (CIO) au respins propunerea României, de acordarea unui număr de trei medalii de bronz, astfel încât povestea să aibă un final fericit.

Drept urmare, scandalul ia amploare acum. Americanii au anunțat că vor merge la Tribunalul Federal Elvețian, instanță superioară TAS-ului, cu noi probe, ca să recupereze bronzul lui Jordan Chiles. Iar românii au spus că vor face la fel, în cazul Sabrinei Voinea!

Prin prezentul comunicat de presă dorim să vă informăm că astăzi, 26.08.2024, Tribunalul Suprem Elveţian (TSE) a confirmat primirea recursului formulat de către FRG şi Sabrina Voinea împotriva hotărârii pronunţate de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Mulţumim Comitetului Olimpic şi Sportiv Român pentru sprijinul constant oferit în prezentul demers, avocaţilor noştri Dr. Av. Mădălina Diaconu şi Av. Sabin Gherdan, care ne reprezintă a la TSE, precum şi partenerilor autorizaţi ai Federaţiei Române de Gimnastică, Casa de avocatură Popescu & Asociaţii şi Av. Bogdan Foloştină“, a scris Federația Română de Gimnastică (FRG) pe Facebook.

Așadar, judecătorii elvețieni se vor trezi cu două dosare în fața lor. Americanii contestă anularea notei mărite pentru Jordan Chiles, pe motiv că ar fi existat o întârziere de 4 secunde în depunerea contestației. Românii susțin că penalizarea Sabrinei Voinea, pentru o presupusă ieșire de pe covor, a fost o mare nedreptate, întrucât nu există nicio dovadă foto / video pentru decizia arbitrilor.

Urmează o lungă bătălie, cu avocații în prim-plan și, la ora actuală, nimeni nu poate intui care va fi verdictul final după care putem aștepta luni întregi.

Simone Biles face munca de psiholog

Americanca Simone Biles (27 de ani), o legendă vie a gimnasticii, a plecat de la Paris cu alte patru medalii olimpice, ajungând la un total de 11 clasări pe podium, de-a lungul participărilor la sărbătoarea sportului mondial. Doar că, de această dată, văzând scandalul de după concursul de la sol – Biles s-a clasat pe 2 aici – americanca a rămas cu un gust amar.

Întoarsă acasă, în Statele Unite, Simone a fost nevoită să joace rolul psihologului pentru colega ei de echipă, Jordan Chiles.

Vorbesc cu ea pe diferite aplicații online, îi dau mesaje. Discutăm ca între fete. Într-una din zilele trecute, i-am spus că e necesar să trăiască acest carusel al emoțiilor, să treacă prin toate stările posibile, ca să ajungă la vindecare. Cred că e modalitatea cea mai sănătoasă de a depăși această perioadă“, și-a început Biles dialogul cu revista „People“.

Am văzut cu toții ce a reușit Jordan. Din păcate, a fost o conjunctură nefavorabilă, în sensul că a urmat un scandal fără precedent și e mare păcat. Ne-am fi dorit ca fiecare gimnastă să primească o medalie. Din păcate, șefii federației mondiale n-au fost de acord. Dacă putem spune că s-a făcut dreptate cu acest prim verdict (n.r. – dat de TAS)? Nu. De aceea, trebuie să luptăm, ca să se facă dreptate în cazul lui Jordan. Și trebuie să fim alături de ea și să o încurajăm, cât timp cazul e în derulare“, a adăugat Simone Biles.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Blonda prezentă alături de șeful Telegram în momentul arestării sale în Franța a aprins imaginația internauților

2 O înregistrare video a Forțelor Aeriene Ucrainene ar fi dezvăluit din greşeală poziţia unui avion de vânătoare F-16

3 Cine mai crede ca SUA n-ar merge până la capăt alături de Israel în orice conflict să se uite peste cifrele astea...

4 Rușii au adus la Kursk 30.000 de militari și încearcă să creeze un inel în jurul forțelor Ucrainei. Gen. Sîrskîi mai spune că în Donbas situația e foa…

5 Descoperire epocală în Sarmizegetusa Regia: templul pictat al dacilor, dezvelit după două milenii