Ambasadorul SUA: Scopul vizitei în Brăila a fost de a cunoaște îndeaproape antreprenorii din România
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) în România, Hans Klemm, a vizitat luni, în județul Brăila, două fabrici, una de mobilă și o alta de confecții, cu scopul, potrivit acestuia, de a cunoaște îndeaproape antreprenorii din țara noastră.
Hans Klemm, aflat în Brăila pentru a doua oară în mai puțin de un an, de data aceasta într-o vizită cu caracter economic, la invitația Patronatului Oamenilor de Afaceri din județ, a vizitat fabrica de mobilă SC Badenmob, pe platforma industrială de la Chiscani, și cunoscuta fabrică de textile SC Braiconf.
''Scopul vizitei a fost acela de a cunoaște îndeaproape antreprenorii din România. De ceva timp, încercăm să încurajăm antreprenoriatul și companiile aflate la început de drum în România și vom continua să facem acest lucru, dar acum înțelegem foarte bine mediul în care activează aceste companii. În primul rând, am fost impresionat de rezistența unei companii precum Braiconf, care există de 70 de ani și a trecut prin multe schimbări de-a lungul existenței. Am fost impresionat, de asemenea, de o companie tânără, Badenmob, care și-a început activitatea într-o fostă fabrică și care are deja succes'', a declarat Hans Klemm.
Ambasadorul SUA a spus că a auzit destul de des faptul că una dintre ''constrângerile'' cu care se confruntă companiile din România este reprezentată de lipsa forței de muncă.
''Acest lucru are și provocări, dar și părți bune. Partea proastă este că aceste companii au nevoie de forță de muncă acum. Partea bună este aceea că există potențial de creștere în economia românească pentru aceste companii și în general'', a completat Hans Klemm.
Președintele Patronatului Oamenilor de Afaceri Brăila, Vasile Priceputu, a declarat că el a fost cel care a ales cele două companii ce au fost vizitate de ambasadorul SUA, criteriul fiind acela al performanței.
''Mi-a fost destul de greu, dar cred că am luat o decizie bună. Cele două companii se află la poli opuși. Una are o tradiție de aproximativ 15 ani, a fost înființată după 1989, cu acționariat românesc, cu manager tânăr, care știe să și exporte. A doua companie este una cu tradiție îndelungată, care a dovedit înainte de Revoluție, cât după că și în Brăila se pot face produse care să facă înconjurul lumii'', a spus Priceputu.
Ambasadorul SUA a ajuns pentru prima oară într-o vizită oficială în Brăila pe 10 august 2016, când a inaugurat Raftul american de la Biblioteca Județeană ''Panait Istrati'', ocazie cu care a donat instituției peste 130 de cărți.
''Inaugurarea Raftului american întărește legăturile dintre poporul american și cetățenii Brăilei și dă startul unui parteneriat și unei colaborări de durată între Ambasada SUA, Biblioteca Județeană și cetățenii Brăilei'', a declarat, la acea dată, ambasadorul Klemm.
AGERPRES/(A — autor: Ecaterina Ignat, editor: Nona Jalbă, editor online: Irina Giurgiu)