„Ambasadoarea tigrilor siberieni” / Jobul oferit de Putin fostei ministre austriece cu care a dansat la nunta ei

„Ambasadoarea tigrilor siberieni” / Jobul oferit de Putin fostei ministre austriece cu care a dansat la nunta ei

Karin Kneissl, care a dansat la nunta sa cu liderul rus Vladimir Putin, are un nou rol în centrul unuia dintre proiectele favorite ale liderului de la Kremlin: apărarea tigrilor siberieni. Kneissl, fost ministru de Externe austriac și mare fană a Rusiei, revine oficial pe scena diplomatică, conducând un proiect drag președintelui rus, relatează POLITICO .

Ea își va asuma un nou rol de ambasadoare pentru conservarea tigrilor siberieni în Rusia, scrie agenția rusă de presă de stat RIA Novosti . Fostul diplomat va asista Centrul Tigrului Amur, o organizație rusă de conservare înființată la inițiativa președintelui Vladimir Putin, în privința relațiilor sale internaționale.

Noul său rol în cadrul centrului îi va oferi lui Kneissl „posibile opțiuni pentru a ajuta atât populația în ansamblu, cât și individual”, a declarat directorul centrului pentru RIA Novosti.

„Ea are multă experiență - și anume experiența europeană de tratare a naturii, de restaurare a ceea ce s-a pierdut, și înțelege ca nimeni altcineva cât de dificil este și ce eforturi mari face Federația Rusă”, a spus directorul.

Kneissl, care este cunoscută pentru faptul că a dansat cu Putin la nunta ei, nu este doar dornică să apere speciile pe cale de dispariție - ea a devenit un avocat vocal pentru cauza Rusiei, noua sa casă, pe scena internațională.

Diplomatul a condus Ministerul de Externe de la Viena din 2017 până în 2019, ca reprezentant al Partidului Libertății de extremă dreapta.

Nunta ei din vara anului 2018 a atras atenția internațională atunci când președintele rus nu numai că a participat la eveniment, dar a și dansat un vals cu mireasa.

Kneissl, pe atunci șeful diplomației austriece, a făcut chiar o reverență în fața lui Putin.

În anul următor, partidul de extremă dreapta a fost zguduit de scandalul de complicitate cu Rusia al liderului său, iar miniștrii săi, inclusiv Kneissl, au fost dați afară din guvern.

Dar rușii i-au oferit o șansă la o viață nouă: a devenit o prezență obișnuită la RT, canalul internațional de știri susținut de Kremlin, iar în 2021 a intrat în consiliul de administrație al Rosneft, o companie petrolieră de stat.

Anul trecut, Kneissl s-a mutat în Rusia pentru a conduce un think tank în orașul natal al lui Putin, Sankt Petersburg. Ea se implică activ în diplomație pentru Moscova, având, de exemplu, un discurs susținut deja în luna iulie a acestui an la o reuniune a Organizației Națiunilor Unite, în care a cerut încetarea livrărilor de arme către Ucraina.

Ministerul austriac de Externe a fost uimit de discursul fostului său lider la ONU: „Se pare că sezonul prostiilor a sosit și în Rusia”, a declarat la acea vreme un purtător de cuvânt.


Citește și:

populare
astăzi

1 A recrutat online zeci de bărbați pentru a-și viola soția, după ce a drogat-o. Femeia a fost abuzată timp de 10 ani

2 „Atât s-a putut / ” Poliţistă din Teleorman, cercetată disciplinar în urma unor imagini apărute pe Internet

3 O familie din București se chinuie de doi ani să dovedească că nu a făcut un credit la IFN-ul fiicei lui Dan Voiculescu

4 Prima reacție a tânărului bătut de un polițist în propria mașină: „O să-l acționez în instanță. Era să fie mușamalizat cazul"

5 Noua eră a războiului / Momentul în care o dronă rusească încearcă să doboare una ucraineană