„Am văzut poza şi mi-am dat seama că nu se leagă ceva”/Lunetistul care a ucis un terorist de la 3,5 km contrazice FBI-ul în cazul atentatului asupra lui Trump

„Am văzut poza şi mi-am dat seama că nu se leagă ceva”/Lunetistul care a ucis un terorist de la 3,5 km contrazice FBI-ul în cazul atentatului asupra lui Trump

Un lunetist care deține recordul mondial pentru uciderea de la cea mai mare distanţă a intervenit în cazul tentativei de asasinat asupra lui Donald Trump, scrie fanatik.ro .

Dallas Alexander este un veteran care a petrecut 14 ani în echipa de lunetişti a Armatei Canadei, însărcinată cu protejarea liderilor mondiali, inclusiv a premierului canadian. Fost membru al unității de elită JTF2, transformat după ieşirea din armată în cântăreț de muzică country, acesta susține că persoana care l-a împușcat pe fostul președinte american Donald Trump “a avut ajutor” din interior în timpul tentativei de asasinat.

Asupra lui Donald Trump s-a tras de la 118 metri

“Sunt foarte familiarizat cu astfel de lucruri și știu cum ar trebui să arate, iar ce sa întâmplat ieri, nu am nicio îndoială că atacatorul a avut ajutor de la o agenție, o organizație sau chiar guvern”, a transmis acesta într-un un videoclip pe care l-a postat pe profilurile sale de Instagram și X.

Ancheta este încă în curs, dar reprezentanții FBI au avut deja un prim mesaj public în care au transmis că atacatorul, Thomas Matthew Crooks, a acționat singur. Dinamica atentatului arată că tânărul s-a întins pe burtă pe acoperișul clădirii aflate la 118 de metri de locul unde Trump îşi ținea discursul și a tras în direcţia acestuia.

Lunetistul Dallas Alexander susține că acesta nu ar fi trebuit să se poată apropia atât de mult de fostul preşedinte. “Imediat ce am văzut acea fotografie de sus a acoperişului şi am auzit ce au spus ei că s-a întâmplat, mi-am dat seama că ceva nu se leagă. Nu poți, în plină zi, să ajungi pe acoperișul unei clădiri care se află la doar câteva sute de metri distanță de fostul președinte. Nu poți ajunge în această poziție cu o armă în timp ce acesta ține un discurs. Nici măcar nu trebuie să fii lunetist pentru a-ţi da seama că primul lucru de făcut este să te uiți la acoperișurile din jurul unde se află persoana care se află în raza de acțiune a armei”, a spus Alexander.

“Așadar, s-a întâmplat ceva, dar nu arăt cu degetul către nimeni. Este prea evident că tipul ăsta a avut ajutor de la alți oameni pentru a fi în acel loc, în acel moment. Ori cineva a închis ochii, ori a fost planificat strategic”, spune Dallas Alexander.

El a mai adăugat că i se pare foarte ciudat că “cineva care este suficient de bun pentru a ajunge atât de aproape de cea mai dificilă țintă din întreaga lume să rateze acea țintă”.

“Dacă ai abilitățile necesare pentru a ajunge acolo, evitând toată această desfăşurare de forţe de ordine, toate nivelurile de securitate, atunci vei avea abilitățile necesare pentru a nimeri ţinta. Pur și simplu nu are sens ce s-a întâmplat”, a mai explicat el, potrivit Daily Mail. Glonțul destinat lui Donald Trump i-a șuierat acestia pe lângă obrazul drept și l-a lovit în ureche.

Alexander a fost membru al unității de lunetişti JTF 2, care a bătut recordul de tras de la cea mai mare distanţă în 2017, folosind o puşcă McMillan TAC-50. Glonțul a parcurs 3,5 kilometri, zburând în aer timp de aproape zece secunde, înainte de a lovi și de a ucide un terorist al Statului Islamic în timp ce acesta ieșea din clădire și se îndrepta spre mașină.


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii