„Am o nebunie, din cauza fostei neveste care a fugit cu amantul“/Poliţistul Ismana, prins cu şpaga la ciorap

„Am o nebunie, din cauza fostei neveste care a fugit cu amantul“/Poliţistul Ismana, prins cu şpaga la ciorap

Un poliţist şi un om de afaceri sirian din Timişoara au fost condamnaţi definitiv la închisoare cu suspendare pentru luare şi dare de mită. Sentinţa scoate la iveală modul în care au fost denunţaţi cei doi de colegul de echipaj al poliţistului şi cum a fost organizat flagrantul, scrie Adevărul .

Curtea de Apel Timişoara a pronunţat recent sentinţa finală într-un dosar de corupţie în care au fost trimişi în judecată agentul de poliţie Nelu Eduard Ismana şi omul de afaceri sirian Ghazal Hamwi Wadah, preşedinte al Ligii Arabilor Sirieni din Timişoara. Dosarul penal în acest caz a fost deschis în noaptea de 7 spre 8 martie 2019.

Nelu Eduard Ismana şi colegul său de echipaj, un alt agent de Poliţie, au intrat în tură în 7 martie, la ora 22.00 şi au fost repartizaţi să patruleze pe raza Secţiei 1 de Poliţie Timişoara. La un moment dat, în jurul orei 1.30 – 2.00, Ismana a oprit un Mercedes la volanul căruia se afla omul de afaceri sirian Ghazal Hamwi Wadah.

A scos teancul de bani la vedere

După verificarea actelor, poliţistul Ismana a observat că inspecţia tehnică periodică a expirat.

I-a arătat şi colegului său certificatul de înmatriculare şi i-a spus sirianului că urmează să îi fie ridicate plăcuţele şi să îi fie reţinut talonul.

În acel moment, sirianul a scos un teanc de bani (euro) din buzunar şi le-a spus celor doi poliţişti să cadă la o „înţelegere”, adică sa facă în aşa fel „încât să fie bine”.

În prima fază, cei doi au refuzat oferta, iar poliţistul Ismana s-a dus la maşina de Poliţie pentru a întocmi procesul-verbal. La scurt timp, la maşină s-a dus şi cel de-al doilea poliţist. Când au rămas singuri, poliţistul care trebuia să întocmească procesul-verbal i-ar fi spus colegului său că sirianul „cunoaşte foarte mulţi poliţişti şi că, în atare situaţie, ar fi mai bine să-i întocmească un proces-verbal de contravenţie în care să ateste împrejurări necorespunzătoare adevărului, şi anume că inculpatul nu avut asupra sa certificatul de înmatriculare al autoturismului fapt care a atras o sancţiune mai blândă”.

Poliţistul denunţător: „Tremur de frică. Credeţi că mă joc cu asta sau vă deranjam?”

În timp ce poliţistul Ismană întocmea procesul-verbal, colegul său de echipaj a fotografiat talonul din care reieşea că inspecţia tehnică periodică este expirată şi i-a transmis fotografia şefului său direct, transmiţându-i că colegul său de echipaj a aplicat o sancţiune mai blândă în schimbul sumei de 100 de euro.

„Prima dată am văzut hârtia şi după i-a dat-o cocoloş. El nu cred că ştie că am văzut”, i-a scris agentul superiorului său. „Eşti sigur că ai văzut asta?”, îl întreabă şeful pe agent. „Şefu’, tremur de frică. Credeţi că mă joc cu asta sau vă deranjam? Şi acum e suspicios cu cine vorbesc, ce vorbesc”, a venit răspunsul poliţistului.

Banii, găsiţi în ciorap

După denunţul făcut de agent, şefa Serviciului Judeţean Anticorupţie şi un procuror de la Parchetul Tribunalului Timiş au pus la cale flagrantul. Sub pretextul că o maşină a fost spartă, cei coi poliţişti au fost chemaţi în parcarea unui supermarket Kaufland. Acolo, poliţistul suspect de luare de mită a fost percheziţionat, dar nu s-au găsit banii asupra sa. Dus la secţie, agentul a fost supus unui control mai amănunţit, ocazie cu care au fost găsiţi, ascunşi în ciorap, 100 de euro.

„Am o nebunie a mea de a ascunde banii, în şosetă”

Poliţistul Ismana nu a recunoscut niciun moment că a luat mită de la omul de afaceri sirian, spunând că banii de la ciorap sunt pentru cadouri de 8 martie, iar banii au fost puşi în ciorap pentru că „are o nebunie”.

„La ora intrării în serviciu, după ce l-am apostrofat pe fostul coleg, întrucât a doua zi era 8 martie, l-am întrebat ce o să-i cumpere viitoarei soţii, iar el mi-a spus că nimic, iar eu i-am spus că am 100 de euro la ciorap, dimineaţă când ies din serviciu o să cumpăr 3 buchete de flori şi 3 parfumuri pentru soacră, soţie şi fiică.

Am o nebunie a mea de a ascunde banii, în şosetă, în pantofi, în buzunare ascunse, nebunie pe care am căpătat-o la prima căsătorie, din cauza fostei mele soţii când mi-a luat toţi banii din casă şi a mers să se distreze cu amantul, fapt care a dus inevitabil la divorţul nostru”, a fost explicaţia agentului Ismană.

„Aveam un teanc de bani legaţi cu elastic”

La proces, poliţistul a declarat că nu a văzut niciun moment teancul de bani scos la vedere de sirian. Agentul a fost contrazis, însă, tocmai de Ghazal Hamwi Wadah. Deşi nu a recunoscut că a dat mită, sirianul a recunoscut că a scos teancul de bani din buzunar pentru că permisul era ţinut împreună cu teancul de bani.

„Dacă am scos banii a fost pentru că am scos permisul de şedere, dar asta nu înseamnă că am vrut să dau mită. Eu nu port portofel, aveam un teanc de bani legaţi cu elastic, iar permisul era sub elastic.

Am luat banii, i-am pus lângă mine şi nu i-am băgat înapoi în buzunar. Atunci când am luat teancul cu bani să scot permisul, s-a rupt elasticul fapt pentru care am lăsat teancul cu bani, pe banchetă lângă mine. După ce am parcat maşina puţin mai în faţă, am aranjat banii. Între timp la maşină a venit poliţistul M.M. (n.r. denunţătorul), care mi-a spus să pun banii de pe banchetă, iar eu i-am spus de ce sunt acei bani acolo”, a declarat sirianul, la proces.

Poliţistul şi afaceristul sirian, condamnaţi cu suspendare

În urma procesului, Nelu Eduard Ismana a primit o pedeapsă de trei ani cu suspendare, iar omul de afaceri sirian Ghazal Hamwi Wadah a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

„Este greu de înţeles de ce inculpatul Ismana, în timpul serviciului, ar fi ascuns o bancnotă în ciorapi, care, după cum el însuşi susţine, erau destinaţi cumpărării de cadouri. Este evident că inculpatul Ismana a ascuns mita in ciorap, iar faptul ca avea obiceiul sa ascundă banii, pentru a nu fi văzuţi de concubina sa, după cum susţine în apărare, nu exclude împrejurarea ca acolo a ascuns şi mita. Toate aceste apărări vin doar să releve o lipsă de moralitate a inculpatului faţă de responsabilităţile de serviciu dar si faţă de alte valori sociale”, au arătat judecătorii Curţii de Apel Timişoara în sentinţa rămasă definitivă.


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”