Alunecare de teren în Japonia. Patru oameni au fost dați dispăruți în urma taifunului care a lovit o regiune niponă

Alunecare de teren în Japonia. Patru oameni au fost dați dispăruți în urma taifunului care a lovit o regiune niponă

Patru membri ai aceleiaşi familii sunt daţi dispăruţi în Japonia după o alunecare de teren declanşată de ploi torenţiale în contextul apropierii unui taifun puternic, au indicat miercuri autorităţile locale.

Patru oameni au dispărut în urma unei alunecări de teren în Japonia FOTO @voshans / X

Patru oameni au dispărut în urma unei alunecări de teren în Japonia FOTO @voshans / X

"Alunecarea de teren a distrus o casă în care locuiau cinci membri ai unei familii", a declarat un responsabil al oraşului Gamagori, situat pe coasta Pacificului în centrul ţării, potrivit Agerpres .

"Unul dintre aceştia a fost salvat marţi seara, dar căutările pentru găsirea celorlalţi patru au continuat pe tot parcursul nopţii", a adăugat oficialul, fără a oferi mai multe detalii.

Aceste ploi care afectează centrul arhipelagului preced taifunul Shanshan, care se afla miercuri dimineaţa la circa 80 de kilometri nord-est de insula Amami, în sudul ţării, însoţit de rafale de vânt de până la 252 km/h.

"Este necesar să fim în stare de alertă maximă", a declarat un responsabil al agenţiei meteorologice japoneze (JMA) în cadrul unei conferinţe de presă, menţionând în special departamentele din sudul ţării.

Companiile aeriene au decis deja să anuleze sute de zboruri, în timp ce unele linii de Shinkansen, trenurile de mare viteză, ar putea fi suspendate mai târziu în această săptămână, în funcţie de traiectoria taifunului, au declarat operatorii.

Compania Japan Airlines a anulat 110 zboruri interne şi şase zboruri internaţionale miercuri, iar ANA a anunţat că a anulat 112 zboruri interne între miercuri şi vineri.

Taifunul Shanshan ar trebui să se îndrepte spre insula sudică Kyushu, a doua cea mai mare din ţară, apoi să urce spre insula principală Honshu până la sfârşitul săptămânii.

La mijlocul lunii august, taifunul Ampil a determinat anularea unui număr mare de trenuri şi a peste 650 de zboruri naţionale şi internaţionale, fără a provoca răniţi grav sau daune majore, în timp ce se deplasa pe coasta Pacificului în largul regiunii care include capitala Tokyo.

Taifunurile din regiune se formează mai aproape de ţărm decât înainte, se intensifică mai repede şi rămân mai mult timp deasupra uscatului din cauza schimbărilor climatice, conform unui studiu publicat luna trecută.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire epocală în Sarmizegetusa Regia: templul pictat al dacilor, dezvelit după două milenii

2 Blonda prezentă alături de șeful Telegram în momentul arestării sale în Franța a aprins imaginația internauților

3 O înregistrare video a Forțelor Aeriene Ucrainene ar fi dezvăluit din greşeală poziţia unui avion de vânătoare F-16

4 Rușii au adus la Kursk 30.000 de militari și încearcă să creeze un inel în jurul forțelor Ucrainei. Gen. Sîrskîi mai spune că în Donbas situația e foa…

5 Cine mai crede ca SUA n-ar merge până la capăt alături de Israel în orice conflict să se uite peste cifrele astea...