Alternativele vameșilor pentru Giurgiu-Ruse. Soluții pentru evitarea aglomerației din punctele de trecere a frontierei

Alternativele vameșilor pentru Giurgiu-Ruse. Soluții pentru evitarea aglomerației din punctele de trecere a frontierei

Vameșii de la granița de sud a României anunță că există două puncte de trecere a frontierei, mai puțin frecventate, ideale pentru românii care doresc să ajungă în Bulgaria.

Vameșii recomandă alternative pentru evitarea aglomerației - Foto Arhivă

Punctele de trecere a frontierei, supraaglomerate în plin sezon al vacanțelor-Foto Arhivă

Reabilitarea Podului Giurgiu-Ruse în plin sezon de vacanțe a creat dificultăți pentru turiștii români care călătoresc cu mașina către Bulgaria, Grecia sau Turcia. Deși traficul pe Podul Prieteniei nu este complet oprit, circulația se desfășoară pe un singur sens, ceea ce a dus la dublarea timpilor de așteptare. În sezonul estival, acest pod este utilizat de 1,5 milioane de persoane, potrivit agenției de presă Rador, citată de G4Media .

În unele zile, turiștii au așteptat și trei ore pentru a traversa Podul Prieteniei. La această oră, potrivit datelor de pe portalul Trafic Online al Poliției de Frontieră, la vama Giurgiu-Ruse, timpul de așteptare este de 40 de minute.

În județul Constanța, cele mai aglomerate puncte de frontieră cu Bulgaria sunt Vama Veche, Negru Vodă și Ostrov, cu un trafic de până la 60.000 de persoane pe zi.

O soluție eficientă pentru evitarea aglomerației este utilizarea punctelor de trecere de la Lipnița și Dobromir, deschise pentru autoturisme între orele 8:00 și 20:00, unde timpii de așteptare sunt aproape zero.

Este o alternativă foarte bună și pentru turiștii care vin din țară, mai ales că au la dispoziție autostrada, spune purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră, Andrei Ene, potrivit sursei citate.

Vama Nădlac 2, supraaglomerată la începutul concediilor de vară

Nici în Vestul țării lucrurile nu stau mai bine. Vama Nădlac 2 a devenit extrem de aglomerată odată cu începutul concediilor de vară, turiștii așteptând ore întregi la intrarea sau ieșirea din țară. Cozile s-au întins pe kilometri, începând încă de pe autostrada A1. Autoritățile estimează că fluxul de mașini va crește și mai mult în august, când sunt programate majoritatea vacanțelor.

Pentru a face față situației, autoritățile au deschis câte cinci benzi pe sens. Poliția de Frontieră recomandă utilizarea tuturor punctelor de frontieră deschise cu Ungaria și consultarea aplicației online pentru a evita punctele de trecere aglomerate, potrivit Știrilor ProTV.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii