Alpinist român mort în iadul de pe Everest. Gabriel Viorel Ţabără avea 48 de ani

Alpinist român mort în iadul de pe Everest. Gabriel Viorel Ţabără avea 48 de ani

O nouă tragedie lovește lumea alpinismului românesc. Gabriel Viorel Ţabără a murit luni, 21 mai 2024, în tabăra III de pe Everest, la 7.470 de metri altitudine.

Everest. Foto Arhivă

Everest. Foto Arhivă


Informația a fost confirmată de oficiali pentru Everest Chronicle . Gabriel Viorel Ţabără, în vârstă de 48 de ani, a fost găsit mort în cort de către ghidul său pe Everest .

„Gabriel și ghidul său Sherpa au avut o zi obișnuită și au intrat în corturile lor așa cum fac de obicei alpiniștii. Dar Gabriel nu s-a trezit următoarea normare”, a declarat Mohan Lamsal, proprietarul companiei, pentru Everest Chronicle, citând ghidul său Sherpa.

Khimlal Gautam, șeful Biroului de monitorizare și facilitare a expediției, și-a confirmat decesul.

Gabriel este a treia victimă a sezonului pe cel mai înalt munte din lume. Aproximativ 400 de alpiniști au ajuns marți pe vârful Everestului A3, potrivit lui Gautam.

Peste 160 de alpiniști s-au aflat în ultima încercare de vârf pentru Everest doar marți.
Gabriel a fost pe munte de peste două luni, deoarece plănuia să escaladeze Lhotse fără oxigen suplimentar. A terminat aclimatizarea și mai multe runde de rotație în pregătirea pentru împingerea la vârf.

Trupul românului urmează să fie luat din tabăra III și dus la Kathmandu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii