Alimentul care reduce riscul de atac de cord. Cardiolog: „Scade colesterolul și are un impact uimitor”

Alimentul care reduce riscul de atac de cord. Cardiolog: „Scade colesterolul și are un impact uimitor”

Un cardiolog a dezvăluit că un aliment îi poate ajuta pe oameni să reducă riscul de a suferi un atac de cord. Dr. Jay Shah a împărtășit că beneficiile acestui produs obișnuit sunt legate de colesterol și de tensiunea arterială.

Somonul este bun pentru inimă FOTO: Getty Images

Somonul este bun pentru inimă FOTO: Getty Images

Somonul este favoritul cardiologulului, despre care afirmă că poate avea un impact uimitor asupra inimii.

„Aș recomanda să includeți alimente precum somonul, care este plin de acizi grași omega-3 care pot ajuta la reducerea inflamațiilor și la menținerea unor niveluri sănătoase de colesterol”, spune Dr. Jay Shah, cardiolog și medic-șef la Hilo.

Cardiologul a dezvăluit că acest pește este plin de acizi grași omega-3 „care pot ajuta la reducerea inflamației și la menținerea nivelului de colesterol”, potrivit SurreyLive.

Dieteticiana Rosie Carr, de la planul de alimentație sănătoasă „Second Nature”, a recomandat chiar și un mod sănătos de a găti peștele plin de nutrienți. Ea a sugerat coacerea somonului cu un strop de suc de lămâie și ierburi în cuptor la 180°C timp de 15-20 de minute.

Pe lângă somon, dr. Rosie Carr a mai făcut o listă cu alimente bune pentru inimă.

„Cerealele integrale precum ovăzul furnizează carbohidrați complecși care ajută la menținerea constantă a nivelului de zahăr din sânge, prevenind vârfurile inflamatorii care pot deteriora vasele de sânge în timp”, spune Carr.

Frunzele verzi, cum ar fi spanacul și varza kale, varza de bruxelles , pot fi, de asemenea, un aliment excelent de adăugat în dieta dumneavoastră pentru beneficii suplimentare.

„Aceste alimente sunt bogate în nitrați dietetici care se transformă în oxid nitric în organism, ajutând vasele de sânge să se dilate, îmbunătățind fluxul sanguin și scăzând tensiunea arterială”, susține dr. Carr.

De asemenea, uleiul de măsline extravirgin „este bogat în grăsimi mononesaturate și antioxidanți puternici numiți polifenoli care reduc stresul oxidativ și inflamația”, explică Carr.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ SUA pregătește cea mai mare mutare militară în curtea României?

2 „Sunt îngrijorat de ceva mai rău decât o recesiune” / Un avertisment care dă fiori...

3 ALERTĂ Sondaj AtlasIntel / Creștere puternică pentru Crin Antonescu, scădere semnificativă pentru Nicușor Dan

4 Foarte interesante amănunte... / Concluzia? Mai e mult până departe, adică pacea din Ucraina...

5 Un dosar CIA a devenit viral, după ce a dezvăluit că „23 de soldați au fost pietrificați” de extratereștri