Alimentul care previne depresia: este bogat în vitamine și minerale. Ce alte beneficii mai are
Bogate în vitaminele B6, B12, D și E, dar și în calciu, niacină, fier, potasiu, magneziu, cupru, zinc, acizi grași Omega 3 și seleniu, sardinele sunt o alegere excelentă dacă vrei să pierzi în greutate, având puține calorii.
Sardinele au un conținut mai mare de acizi grași Omega 3.Foto: Arhivă
Iată care sunt beneficiile consumului de sardine, conform Medicool .
În cazul în care nu știai, s ardinele au un conținut mai mare de acizi grași Omega 3 decât suplimentele cu ulei de pește. Ele fiind o alternativă mai sănătoasă.
Ajută la sănătatea inimii
Acizii grași Omega-3 pot reduce nivelul colesterolului ș i al trigliceridelor și reprezintă doar unul dintre cele mai importante beneficii ale consumului de sardine. În plus, aceștia scad riscul de boli cardiovasculare.
Ajută la prevenirea anxietății și depresiei
Conținutul ridicat de acizi grași Omega 3 din sardine poate împiedica apariția tulburărilor mintale, precum anxietatea și depresia. Acest tip de grăsimi pot avea un rol important în îmbunătățirea dispoziției și în păstrarea unei funcții sănătoase a creierului.
Au proprietăți antiinflamatorii
Sardinele se află în topul alimentelor cu un conținut ridicat de acizi grași Omega 3. De aceea, se pot dovedi eficiente în tratarea afecțiunilor cronice, cum ar fi artrita, infertilitatea și diverse tipuri de cancer, conform Dr. Axe.
Ajută la protejarea sănătății oaselor
Având în vedere faptul că sunt bogate în vitamina D, calciu și fosfor, sardinele constituie o importantă sursă atât de vitamine, cât și de minerale indispensabile pentru menținerea sănătății oaselor.
Îmbunătățesc funcția nervoasă
Lipsa vitaminei B12 poate afecta funcția nervilor senzoriali și poate duce la apariția unor probleme la nivelul nervilor periferici. Potrivit Nourish by WebMD, o porție de sardine poate asigura de trei ori doza zilnică recomandată de vitamina B12.
Ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge
Printre avantajele consumului de sardine se poate aminti și conținutul ridicat de grăsimi sănătoase și proteine. Aceste două substanțe pot să încetinească procesul de absorbție a zahărului în sânge. Prin combinarea unor alimente bogate în proteine și grăsimi, precum sardinele, cu alimente bogate în carbohidrați se poate întârzia eliberarea glucozei în sânge. Astfel, acestea pot contribui la prevenirea creșterii și scăderii nivelului de zahăr din sânge.
Sursa: adevarul.ro