Alimentul care îți schimbă fizionomia: de ce apar erupții cutanate, roșeață și umflături
Aspectul general al pielii poate fi îmbunătățit dacă reducem cantitatea de zahăr din alimentație, spun nutriționiștii.
Zahărul, un produs care schimbă fizionomia Arhivă
Zahărul are o reputație proastă . Nu este niciun secret că un consum prea mare de zahăr adaugă kilograme în plus la talie, dar schimbă și fizionomia feței, conform Parade.
Conform unui studiu, americanii consumă în medie 17 lingurițe de zahăr adăugat pe zi. Recomandarea oficială este de 6 lingurițe pe zi pentru o femeie adultă.
Atunci când vă gândiți la zahăr și la dietă, este important să faceți distincția între zaharurile adăugate și cele care apar în mod natural. Zaharurile naturale care se găsesc în lapte, cereale integrale, fructe proaspete și uscate și legume sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți importanți și nu au aceleași efecte nedorite asupra sănătății ca și zahărul adăugat în prăjituri.
Mai mult, gustările și băuturile bogate în zahăr sunt, de obicei, sărace în nutrienți, cum ar fi proteinele și fibrele, care te ajută să te simți sătulă și te împiedică să mănânci prea mult.
În ceea ce privește aspectul feței, zaharurile sunt, de asemenea, o cauză bine-cunoscută de inflamație și pot lăsa pielea să arate umflată și iritată.
Inflamația cronică poate duce la erupții cutanate, roșeață și umflături, precum și la o serie de alte afecțiuni, cum ar fi bolile de inimă, bolile autoimune și bolile inflamatorii intestinale, unele tipuri de artrită și chiar alergiile.
Prin renunțarea sau reducerea zahărului adăugat, nu numai că veți îmbunătăți aspectul general al pielii și al feței dumneavoastră, dar vă veți îmbunătăți și sănătatea în general.
Sursa: adevarul.ro