Alimentul banal care te ajută să ai o siluetă de vis: nu lasă grăsimea să se depună. Face minuni și la gastrită

Alimentul banal care te ajută să ai o siluetă de vis: nu lasă grăsimea să se depună. Face minuni și la gastrită

Bogată în grăsimi sănătoase ce ajută la bună funcţionare a intestinelor, acest aliment consumat de sute de ani îmbunătăţeşte digestia. Pentru acest fapt, este chiar indicat în curele de slăbit.

Grăsimea nu se depune FOTO Shutterstock

Grăsimea nu se depune FOTO Shutterstock

Porumbul este principalul motiv pentru care mămăliga este considerată a fi atât de sănătoasă. La fel că şi orezul şi grâul, porumbul oferă corpului energia necesară bunei funcționării și abundă în nutrienţi cum ar fi folatii, vitamina B6, vitamina C şi vitamia E, tiamină, riboflavină şi niacina.

În plus, porumbul asigura o concentraţie mai ridicată de fosfor, magneziu, zinc, potasiu, cupru, seleniu şi mangan. Mămăliga nu are deloc multe calorii, fiind recomandata în diete.

Inclusiv după fierbere, porumbul și mălaiul de porumb își păstrează peste 60% dintre proprietățile nutritive, scrie sfatulmedicului.ro

Fiind bogat în vitaminele din grupa B, mai ales în vitamina B1, care are un rol deosebit de important asupra bunei funcționări a sistemului nervos, a mușchilor, a inimii și asupra producției de globule roșii.

Reglează glucoza din sânge

Gastrita și ulcerul sunt ameliorate dacă pacientul consumă des mămăligă caldă în loc de pâine, deoarece mălaiul reduce aciditatea, în plus având și un efect calmant, aproape sedativ.

Totodată, mămăliga consumată frecvent contribuie la reglarea concentrației de glucoză din sânge și poate să fie utilizată inclusiv de către persoanele diagnosticate cu diabet zaharat.

Carbohidrații din porumb oferă energie și nu permit depunerea grăsimii. Un consum constant duce chiar la scăderea în greutate, pentru că anumite molecule din compoziția porumbului grăbesc degradarea grăsimilor.

Totodata, vitamina A pe care o conține porumbul este un antioxidant natural important pentru funcționarea corectă a organismului, pentru un metabolism rapid, care contribuie la pierderea în greutate.

De asemenea, efectul detoxifiant al substanțelor din porumb ușurează efortul ficatului de neutralizare a substanțelor toxice, reducând considerabil riscul de ciroză hepatică.

Mămăliga prezintă un efect antioxidant asupra corpului şi reduce nivelul de colesterol rău graţie conţinutului de grăsimi sănătoase, fibre şi carbohidraţi. Consumul de mămăligă are un efect pozitiv şi asupra inimii şi circulaţiei sângelui.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”