Alimentele pe care nu trebuie să le consumi niciodată la micul-dejun. Explicațiile dr. Vlad Ciurea
Prof. Dr. Vlad Ciurea a explicat care sunt alimentele care nu trebuie consumate niciodată la micul-dejun.
„Noi trebuie să ținem creierul în activitate, și mai mult decât atât, trebuie să îl ținem normal și sănătos. Această activitate de mentenanță a creierului implică foarte multe elemente.
Trebuie să începem dimineața, cu primele raze de soare și cu un zâmbet. Să gândim pozitiv, să ne uităm la ce este frumos, și chiar dacă lucrurile nu sunt chiar cum gândim noi, să deschidem geamul, să fim extrem de optimiști să inspirăm aer curat și să gândim la ce va fi peste zi bine și foarte bine”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.
Acesta a mai spus că primul lucru pe care trebuie să îl consumi dimineața, pe stomacul gol este apa.
„Apa de dimineață trebuie să fie plată și trebuie să bem apă, nu cafea! Primul lucru, pe stomacul gol, este apă. Apă plată, nu cu gheață, nu cu alte ingrediente, nu cu alte substanțe. Dacă o vreți cu lămâie, da, pe stomacul gol, la temperatura camerei, pentru că pătrunde în corp. Și umidifică tot corpul, curăță tot corpul, hidratează tot corpul. Deci această stare pe care am avut-o peste noapte, organismul s-a odihnit, trebuie să îl reactivăm. Și atunci apa pornește organismul!”, a mai declarat specialistul.
Potrivit lui, trebuie să ne luăm micul dejun în liniște și trebuie să evităm alimentele greu digerabile, în special prăjeli.
„După care urmează igiena de dimineață și un mic dejun care nu trebuie să fie niciodată în fugă. Și nici copios. Trebuie să fie ceva plăcut, ceva, dacă se poate, cu puțină muzică. Și după aceea urmează acea plăcere, pe care o știm cu toții, care place tuturor românilor, nimeni nu contrazice acest lucru, se numește cafeaua de dimineață”, a explicat profesorul pentru sursa citată.
Mai mult decât atât, medicul subliniază că micul dejun nu trebuie luat imediat după trezire.
„Nu ar trebui să mâncăm imediat după ce ne trezim. Treptat pregătim organismul cu mișcare, pregătim organismul cu gândire, pregătim organismul cu lichide.
După aceea să urmeze acest mic dejun de dimineață, care nu trebuie să fie greu, trebuie să fie un mic dejun ușor. Urmează toaleta cu îmbrăcare. Pentru că această plăcere din oglindă se reflectă asupra structurii noastre mentale, să ne placă ce vedem și apoi, în mod relaxant, să ne deplasăm spre ceea ce numim serviciu. Cu plăcere, fără scandal, fără claxoane, fără aglomerație”, a mai spus el.
Totodată, unul dintre sfaturile profesorului Dr. Vlad Ciurea pentru sănătatea creierului este să nu mâncăm foarte mult în timpul săptămânii. El a spus și ce alimente sunt recomandate pentru creier.
„În cursul săptămânii să nu mâncăm foarte mult. În primul rând, îi dăm carne de pește slab, dar și carne de pește gras pentru că aduce Omega-3. Îi dăm carne de curcan; foarte bună pentru el. Carnea de capră este foarte bună pentru creier. Nu îi dăm porc”, a spus acesta.
Totodată medicul susține că omul este măsura tuturor lucrurilor și ne recomandă să gustăm din toate, dar câte puțin. O altă recomandare a sa este să terminăm ultima masă a zilei până la orele 20.00, astfel încât să avem un repaus de măcar două ore și jumătate între ultima masă și somn.
Sursa: adevarul.ro