Alimente pe care ar trebui să le mănânci dacă vrei să trăiești până la 100 de ani

Alimente pe care ar trebui să le mănânci dacă vrei să trăiești până la 100 de ani

Probabil că tuturor ne-ar plăcea să trăim până la 100 de ani, dar poate fi dificil să ne dăm seama cum să ajungem la această vârstă. Dar, după cum se pare, există numeroase lucruri simple pe care le poți face în fiecare zi pentru a avea o viață mai lungă. Totul începe cu adăugarea câtorva alimente bogate în nutrienți în dieta ta, relatează SheFinds.

Alimentele pe care trebuie să le adaugi în dietă pentru o viață lungă. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Alimentele pe care trebuie să le adaugi în dietă pentru o viață lungă. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Dieta joacă un rol crucial în sănătatea generalǎ, motiv pentru care adăugarea alimentelor potrivite în farfurie este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru a îți prelungi viața cu câțiva ani.

Medicul Sarah Bonza susține că nucile, fructele de pădure, cerealele integrale și peștele gras sunt toate alegeri fantastice.

Legume cu frunze verzi

Legume cu frunze verzi.

Legumele cu frunze verzi sunt pline de nutrienți. Foto: Arhivă

Dr. Bonza atrage atenția asupra importanței de a include în alimentație legume cu frunze verzi, cum ar fi spanacul și varza kale, pentru o viață mai lungă.

Legumele verzi sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți și ajută la combaterea inflamației cronice și a stresului oxidativ, doi factori implicați în procesul de îmbătrânire", a afirmat medicul.

Aceste frunze verzi pline de nutrienți nu numai că susțin sănătatea generală, dar promovează, de asemenea, sănătatea intestinală și ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge, reducând riscul de boli cronice care pot avea un impact asupra longevității.

Nuci

Fistic

Consumul regulat de nuci a fost asociat cu reducerea inflamației. Foto: Arhivă

Nucile, inclusiv migdalele și fisticul, sunt unele dintre cele mai sănătoase alimente din lume. De aceea, Dr. Bonza le recomandă pentru o viață mai lungă. Ea evidențiază beneficiile lor pentru sănătate, afirmând: „Nucile sunt pline de grăsimi bune, proteine și fibre, asociate cu reducerea riscului de boli de inimă și menținerea colesterolului în limite normale".

Consumul regulat de nuci a fost asociat cu reducerea inflamației și îmbunătățirea sănătății creierului, factori esențiali pentru a îmbătrâni cu grație, pentru a menține funcția cognitivă și, în cele din urmă, pentru a avea o viață mai lungă și mai sănătoasă.

Fructe de pădure

Fructe de pădure

Fructele de pădure au numeroase beneficii. Foto: Shutterstock (Arhivă)

Fructele de pădure, cum ar fi afinele, căpșunele și zmeura, au numeroase beneficii. Acestea și-au câștigat un loc pe listă datorită conținutului lor excepțional de antioxidanți. „Fructele de pădure sunt superalimente, deoarece sunt bogate în antioxidanți, cum ar fi antocianinele, care ajută la combaterea stresului oxidativ și reduc riscul de boli", explică ea.

Cereale integrale

Cerealele integrale sunt bogate în fibre. Foto: pexels (Arhivă)

Cerealele integrale sunt bogate în fibre. Foto: pexels (Arhivă)

Cerealele integrale, inclusiv orezul brun, quinoa, ovăzul și grâul integral, joacă un rol crucial în menținerea unui sistem digestiv sănătos, în special pe măsură ce îmbătrânim. „Cerealele integrale oferă multe fibre, care sunt o parte importantă a unui sistem digestiv sănătos, o problemă comună pe măsură ce îmbătrânim", afirmă dr. Bonza.

În plus, acestea ajută la menținerea sub control a colesterolului și a nivelului de zahăr din sânge, reducând riscul unor afecțiuni cronice, cum ar fi diabetul de tip 2 și bolile de inimă.

Pește gras

Somonul este unul dintre cele mai nutritive alimente. Foto: Arhivă

Somonul este unul dintre cele mai nutritive alimente. Foto: Arhivă

Peștii grași, cum ar fi somonul, macroul și sardinele, completează lista doctorului Bonza de alimente care favorizează longevitatea. Conținutul lor ridicat de acizi grași omega-3 este cunoscut pentru că sprijină sănătatea inimii prin scăderea nivelului de trigliceride, scăderea tensiunii arteriale și reducerea riscului de aritmii.

Consumul regulat poate ajuta, de asemenea, la prevenirea inflamațiilor în întregul organism, la menținerea sănătății creierului și la scăderea șanselor de demență", a mai adăugat medicul.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri

2 „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate” / „Domnul Șucu Dan Viorel a fost recompensat de organele de Securitate c…

3 Infarctul poate fi prevenit / 7 simptome care apar cu o lună înainte, descoperite de experții din SUA

4 De citit ce scrie, cu pragmatism, Ioana Dogioiu, despre candidatul prezidențial Nicușor Dan

5 BREAKING Luni va fi votat noul guvern!