Alimentația care încetinește îmbătrânirea. Noul studiu arată ce legătură au proteinele

Alimentația care încetinește îmbătrânirea. Noul studiu arată ce legătură au proteinele

Cercetătorii de la Universitatea Waseda din Japonia au găsit secretul pentru a preveni îmbătrânirea prematură. Un studiu publicat în GeroScience a concluzionat că consumul unei diete echilibrate cu niveluri moderate de proteine ​​poate avea un efect pozitiv asupra sănătății metabolice.

Îmbătrânirea poate încetini datorită proteinelor

Îmbătrânirea poate încetini datorită proteinelor

Ca urmare a consumului acestei diete, îmbătrânirea corpului poate întârzia.

Studiul a fost realizat pe seturi de șoareci tineri și de vârstă mijlocie pentru a determina modul în care proteina din dieta unui animal pot avea un impact pozitiv sau negativ asupra sănătății lor. Rezultatele au arătat că șoarecii cu un aport moderat de proteina ​​aveau niveluri mai scăzute de zahăr din sânge și de lipide. Până în prezent, cantitatea ideală de proteine ​​necesară pentru menținerea sănătății metabolice a fost necunoscută.

De-a lungul timpului, echipa de cercetare a observat modul în care diferitele niveluri de proteine ​​au afectat șoarecii pe măsură ce îmbătrâneau. Oamenii de știință, conduși de profesorul asistent Yoshitaka Kondo, au evaluat efectele diferitelor diete asupra greutății mușchilor scheletici, a profilurilor lipidelor hepatice și plasmatice și a profilurilor de aminoacizi din plasmă, arată Men's Journal .

Cerințele de proteine, diferite pe parcursul vieții

Cerințele de proteine ​​se schimbă pe parcursul vieții, fiind mai mari la șoarecii reproducători mai tineri, scăzând până la vârsta mijlocie și crescând din nou la șoarecii mai în vârstă, pe măsură ce eficiența proteinelor scade”, a explicat Kondo într-un comunicat al universității. „Același model este probabil să fie observat la oameni. Prin urmare, s-ar putea presupune că creșterea aportului zilnic de proteine ​​în alimentație ar putea promova sănătatea metabolică. În plus, echilibrul ideal de macronutrienți dietetici în fiecare etapă a vieții ar putea extinde, de asemenea, durata de sănătate.

Cercetătorii sunt încă în discuție cât de mult se pot aplica la oameni aceste constatări făcute pe rozătoare. Dar studiul este un semn promițător că ne putem îmbunătăți sănătatea metabolică și ne putem prelungi durata de viață modificându-ne echilibrul și aportul de nutrienți în diferite etape ale vieții noastre.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…