Alexandru Cumpănașu, achitat în dosarul în care a fost acuzat că a mințit în privința studiilor superioare

Alexandru Cumpănașu, achitat în dosarul în care a fost acuzat că a mințit în privința studiilor superioare

Alexandru Cumpănașu achitat în dosarul DNA: Tribunalul București a decis că „fapta nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege” în procesul privind studiile superioare false. Decizia nu este definitivă.

Alexandru Cumpănasu ar fi obținut peste 300.000 de lei pe nedrept - Foto Inquam Photos Octav Ganea

Alexandru Cumpănasu ar fi obținut peste 300.000 de lei pe nedrept - Foto Inquam Photos Octav Ganea

Alexandru Cumpănașu, fost candidat la alegerile prezidențiale, acuzat de DNA că a falsificat informații despre studiile superioare în cererea pentru un post de expert într-un proiect european al SNSPA, a fost achitat de Tribunalul București. Decizia nu este definitivă.

El a fost trimis în judecată în decembrie 2022, pentru fapte de corupție.

Concret, Alexandru Cumpănașu a mințit că are studii superioare atunci când a aplicat pentru postul de expert în cadrul proiectului ”Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local” (SIPOCA 9), implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Direcția pentru Descentralizarea Administrației Publice, în parteneriat cu SNSPA , spun procurorii, potrivit G4Media. Acuzațiile DNA au fost negate de către inculpat.

În baza art.396 alin.5 C.proc.pen. rap. la art. 16, alin.1, lit.b), teza a II-a Cod pr. penală achită pe inculpatul Cumpănașu Alexandru pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie (în forma instigării) la folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, prevăzută de art.52 alin.3 C.pen. raportat la art. 181 alin. 1 din Legea nr.78/2000, întrucât fapta nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege. În temeiul art. 275, alin.3 Cod pr. Penală cheltuielile judiciare avansate de stat ămân în sarcina acestuia. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată astăzi, 18.06.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei.”, pecizează minuta instanței.

Alexandru Cumpănașu ar fi obținut 308.630 de lei în urma dobândirii pe nedrept a unui post de expert IT într-un proiect european al SNSPA, potrivit DNA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii