Alexandr Dughin ar fi ajuns în spital, după ce a fost la locul exploziei în care a murit fiica sa

Alexandr Dughin ar fi ajuns în spital, după ce a fost la locul exploziei în care a murit fiica sa

Aleksandr Dughin, considerat „Rasputinul lui Putin”, a cărui fiică a murit sâmbătă seara după ce mașina în care se afla a explodat, a ajuns la spital, conform Nexta.

profimedia 0196179429 jpg

Aleksandr Dughin, un prieten apropiat şi un consilier influent al lui Putin Foto Profimedia (arhivă)

Într-un mesaj postat pe Twitter, publicația Nexta scrie că ideologul ”lumii ruse” a fost internat în spital după ce a fost la locul morții fiicei sale.

Nu se cunosc însă detalii despre starea sa de sănătate.

Daria Dughina, fiica ideologului ultranaţionalist rus Aleksandr Dughin, un susţinător al ideii că Rusia trebuie „să absoarbă” Ucraina, a fost ucisă sâmbătă seara în maşina în care se afla într-un presupus atentat cu bombă, la periferia Moscovei, a anunţat duminică Comitetul de Investigaţii al Rusiei (CIR).

Potrivit CIR, explozia s-a produs sâmbătă seara, la ora locală 21.00. Daria Dughina a murit în urma detonării unui presupus dispozitiv exploziv plasat la bordul maşinii Toyota Land Cruiser cu care femeia circula, au transmis anchetatori din regiunea Moscova.

Andrei Krasnov, un cunoscut al lui Dughina, care a declarat pentru agenșia de presă TASS că maşina aparţinea tatălui femeii şi că probabil că el era ţinta atacului. Înainte de explozie, tatăl şi fiica participaseră la un festival intitulat „Tradiții” și organizat la Zaharovo, lângă Moscova. Aleksandr Dughin s-a hotărât în ultimul moment să ia altă maşină.

Cine este Aleksandr Dughin

Aleksandr Dughin nu are niciun rol oficial în guvern, dar se spune că este un prieten apropiat şi un consilier extrem de influent al liderului de la Kremlin.

El a co-fondat Partidul Naţional Bolşevic în 1993, înainte de a deveni o figură fascistă proeminentă şi un susţinător al lui Putin. El cerea de multă vreme un război împotriva Ucrainei. În opinia sa, Moscova are dreptul să conducă toată Europa şi Asia.

Scrierile sale - care au fost lecturi obligatorii pentru soldaţii ruşi - reflectă o viziune paranoică asupra lumii, promovând ideea că Moscova trebuie să controleze totul „de la Vladivostok până la Dublin”.

Editorialistul de la Washington Post David Von Drehle sugerează că nu este o exagerare să spunem că Dugin, numit adesea „Rasputinul lui Putin” sau „creierul lui Putin” de presa internațională, este autorul de facto al strategiei ucrainene a lui Putin, conform Washington Post .

Deși nu deține nicio poziție oficială în guvern - mai degrabă, el este uneori un academic și un fost redactor șef la Tsargrad TV, o rețea cunoscută pentru sprijinul său fervent atât pentru Putin, cât și pentru Biserica Ortodoxă Rusă - și a fost perpetuu curios cu privire la specificul său. relația cu Putin, limbajul și retorica lui au fost mult timp adoptate de Kremlin.

Ca doar un mic exemplu, utilizările sale din 2013 și 2014 ale termenului „Novorossiya” (Noua Rusie) pentru teritoriile din Estul Ucrainei pe care Rusia dorea să le pretindă au fost reflectate la scurt timp după aceea în limbajul propagandist al lui Putin care susținea ocuparea Crimeei. Pentru oricine l-a citit pe Dugin, ecourile gândirii sale din recentele discursuri ale lui Putin despre locul presupus al Rusiei în lume au fost inconfundabile și ciudate.

Născut în 1962 într-o familie sovietică de rang înalt (tatăl lui Dugin era un ofițer de informații militare), Dugin a devenit cunoscut la nivel național în anii 1990 ca scriitor pentru ziarul de extremă dreapta Den.

Un manifest din 1991, serializat în Den, „Marele Război al Continentelor”, a prezentat viziunea sa despre Rusia ca o „Romă eternă” care se confruntă cu un Occident individualist și materialist: „Cartagina eternă”. La începutul anilor 1990, el a co-fondat Partidul Național Bolșevic împreună cu controversatul romancier punk-pornografie Eduard Limonov, combinând retorica și imaginile fasciste și comuniste-nostalgice; transgresiune nervoasă, ironică (și nu atât de ironică); și o adevărată politică reacționară.

Steagul partidului era o seceră și un ciocan negru într-un cerc alb pe un fundal roșu, o imagine în oglindă comunistă a unei svastici. Mantra lor, „Da smert” (Da, moarte), era reprezentată cu un braț ridicat.

Dugin și adepții săi au fost implicați în câteva momente cheie ale expansiunii imperiale rusești. A activat în regiunile disputate din Osetie în timpul războiului Rusia-Georgia din 2008 și a colaborat cu activiști separatiști din Ucraina în 2014. În 2009, notează Cathy Young în Bulwark, a fost numit președinte al secției de relații internaționale a departamentului de sociologie de la prestigioasa Universitate de Stat din Moscova, deși ulterior a fost dat afară – în circumstanțe incerte – în 2014, posibil ca urmare a comentariilor incendiare care a cerut sacrificarea în masă a ucraineanilor („Omorâți-i, ucideți-i, ucideți-i”). El rămâne un comentator omniprezent la televiziunea rusă, situație care nu ar putea exista fără susținerea lui Putin.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri

2 „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate” / „Domnul Șucu Dan Viorel a fost recompensat de organele de Securitate c…

3 Infarctul poate fi prevenit / 7 simptome care apar cu o lună înainte, descoperite de experții din SUA

4 BREAKING Luni va fi votat noul guvern!

5 VIDEO Imagini de la atacul Ucrainei în Rusia...