Alertă pe Grindul Chituc: Geniștii în acțiune pentru neutralizarea unei posibile mine anti-desantare

Alertă pe Grindul Chituc: Geniștii în acțiune pentru neutralizarea unei posibile mine anti-desantare

Geniștii militari intervin, marți, în zona Grindului Chituc, după ce Inspectoratul pentru Situații de Urgență a raportat un obiect suspect pe țărm. Se pare că este vorba de o mină anti-desantare, de tip YaRM. Zona este securizată, iar scafandrii EOD urmează să o neutralizeze pentru a preveni orice pericol.

Obiect suspect eșuat pe țărm, în zona Grindului Chituc - Foto Shutterstock

Obiect suspect eșuat pe țărm, în zona Grindului Chituc - Foto Shutterstock

Forțele Navale Române au mobilizat o echipă de scafandri EOD de la Centrul 39 Scafandri, ca urmare a unei sesizări primite în jurul orei 9:30 de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța. Sesizarea viza un obiect suspect eșuat pe țărmul Grindului Chituc.

Geniștii intervin la acest moment în zona Grindului Chituc, după ce Inspectoratul pentru Situații de Urgență a raportat descoperirea unui obiect suspect pe țărm . Conform unei declarații a Ministerului Apărării, analiza fotografiilor sugerează că obiectul ar putea fi o mină anti-desantare pe fluviu, de tip YaRM.

Zona este monitorizată și securizată, la acest moment, de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, în vederea limitării oricărui pericol. Scafandri militari EOD din cadrul Fortelor Navale vor interveni, în cel mai scurt timp, în conformitate cu procedurile specifice, pentru clasificarea și neutralizarea minei.”, informează Ministerul Apărării Naționale.

Grindul Chituc desparte Lacul Sinoe de Marea Neagră.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…