Alertă meteo: se anunță zile de foc. „E posibil să ne apropiem de 37 de grade Celsius”

Alertă meteo: se anunță zile de foc. „E posibil să ne apropiem de 37 de grade Celsius”

Căldură sufocantă ne așteaptă săptămâna următoare. Conform directorului general al Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, mercurul din termometre ar urma să indice săptămâna următoare și 37 de grade Celsius.

„Disconfortul termic va fi în creștere”, anunță directorul ANM. FOTO Shutterstock (Arhivă)

„Disconfortul termic va fi în creștere”, anunță directorul ANM. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Ne așteptăm în continuare la fenomene de instabilitate, cu averse care pot depăși la nivel local 25-30 de litri pe metru pătrat, asociate cu intensificări ale vântului și local căderi de grindină. Azi contăm pe 32-33 de grade, mâine vom avea un ecart cuprins între 22-33 de grade Celsius în sud-estul țării”, a declarat Elena Mateescu, conform Digi24.

De asemenea, meteorologul a mai precizat și că „disconfortul termic va fi în creștere”. În plus, de vineri și până la sfârșitul săptămânii în curs, valorile termice vor fi în creștere.

Ne vom apropia din nou de pragul unei zile de caniculă, 35 de grade Celsius, context în care și umezeala aerului fiind destul de ridicată, disconfortul termic va fi în creștere. Așa cum arată datele la acest moment, debutul săptămânii viitoare și cel puțin prima jumătate a săptămânii, până în jurul datei de 12 iunie, e posibil să fie caracterizat de temperaturi de peste 35, e posibil să ne apropiem de 37 de grade Celsius, semn că disconfortul termic va fi unul în accentuare” , a mai precizat directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii