Alertă în Germania: dispozitive incendiare descoperite în colete

Alertă în Germania: dispozitive incendiare descoperite în colete

Autoritățile germane au emis un avertisment de securitate în legătură cu descoperirea dispozitivelor incendiare neconvenționale în colete, potrivit unui raport al agenției de presă dpa.

Dispozitive incendiare, în coletele din Germania - Foto arhiva

Dispozitive incendiare, în coletele din Germania - Foto arhiva

Vineri, autorităţile din Germania au avertizat că persoane necunoscute trimit în colete dispozitive incendiare neconvenţionale, potrivit Reuters.

Mesajul de securitate, trimis de serviciul intern de informații BfV și de agenția federală pentru criminalitate BKA, atenționează companiile aeriene și de logistică să fie extrem de precaute.

Concret, aceste colete, expediate din diverse localități europene către alte destinații de pe continent, au luat foc în timpul transportului.

Autoritățile îndeamnă la verificări riguroase și la monitorizarea atentă a coletelelor pentru a preveni riscuri suplimentare.

Noua alertă de securitate din Germania survine în contextul recentelor incidente violente, printre care atacul de la festivalul din Solingen , care a provocat moartea a trei persoane și a fost atribuit unui simpatizant al Statului Islamic. De asemenea, au fost emise și alerte de securitate la bazele NATO din Germania. Aceste evenimente au determinat autoritățile să întărească măsurile de precauție și securitate pentru a preveni riscurile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobânzi cămătărești, de 180% pe an, impuse de magistrați statului român, fiindcă întârzie plata salariilor câștigate de un judecător care s-a pensiona…

2 E disperare mare, Rusia își retrage mercenarii „Brigada Ursul” din Burkina Faso și îi trimite să lupte în regiunea Kursk

3 Nicole Kidman spune că scenele erotice din noul ei film au făcut-o să se întrebe „Ce am făcut?”

4 Condamnat în România, Sorin Oprescu se lăfăie în Grecia, la restaurante de lux

5 Momentul în care un urs atacă o mașină pe Transfăgărășan. Animalul mușcă geamul unui pasager