ALERTĂ A intrat DIHONIA în PSD? Iordache(OUG 13) îl ATACĂ pe Toader(OUG 7)!!!

ALERTĂ A intrat DIHONIA în PSD? Iordache(OUG 13) îl ATACĂ pe Toader(OUG 7)!!!

ALERTĂ A intrat DIHONIA în PSD? Iordache(OUG 13) îl ATACĂ pe Toader(OUG 7)!!! Fostul ministru Florin Iordache, șeful comisiei parlamentare care a modificat legile Justiției, îl învinovățește pe Tudorel Toader că nu a discutat cu reprezentanții magistraților înainte de adoptarea Ordonanței de Urgență care modifică din nou legile justiției, spunând că a fost o greșeală a Ministerului Justiției, iar premierul Viorica Dăncilă a detensionat luni situația, inițiind un dialog cu asociații ale magistraților. Iordache a mai susținut, la RFI, că judecătorii și procurorii nu mai au acum motive de nemulțumire și că protestul acestora îi prejudiciază pe cetățeni.

Deputatul PSD consideră că a fost o greșeală că Ministerul Justiției nu a avut "consultări mai ample" cu magistrații înaintea adoptării OUG 7.

"Foarte bine a procedat doamna prim-ministru Viorica Dăncilă că a inițiat un dialog și, în urma acestui dialog, am înțeles că va fi eliminată această prevedere care generic nu mai vorbea de o separare a carierelor", a declarat fostul ministru al Justiției.

Întrebat dacă dialogul nu ar fi trebuit inițiat înaintea adoptării OUG 7, nu după, deputatul PSD a răspuns: ”Dialogul foarte bun pe care l-a inițiat doamna premier Viorica Dăncilă a fost să detensioneze și să ia pulsul. Ca o greșeală o văd eu, cred că trebuiau consultări mai ample și mai transparente înainte de adoptare, dar aici este problema la Ministerul Justiției. Foarte bine a procedat Viorica Dăncilă, dumneaei a fost plecată din țară în ultimele zile, a fost în Spania, a inițiat acest dialog, tocmai pentru a detensiona situația și a găsi cele mai bine soluții”.
Florin Iordache consideră că magistrații nu mai au motive de nemulțumire, după modificarea OUG 7 anunțată luni seară de ministrul Tudorel Toader. ”A prejudicia cetățenii, că până la urmă și magistrații sunt în slujba cetățeanului și a prejudicia fie prin tergiversarea ședințelor de judecată, fie prin neprezentarea la parchete și cetățenii să fie prejudiciați nu mi se pare corect”.

Atenționat că modificările anunțate luni seară de Tudorel Toader nu i-au mulțumit pe magistrați, deputatul PSD a replicat: ”Păi, stați puțin, ce nu mulțumește? Nu mulțumește faptul că separarea carierelor, că de fapt asta, probabil că au alte lucruri ascunse pe care nu le afirmă. Dacă separarea carierelor pe care au clamat-o a fost eliminată și judecătorii nu mai pot intra în corpul procurorilor și invers, această chestiune a fost eliminată, despre ce discutăm? (...) Aștept și eu forma finală, ca să discutăm aplicat, dar dacă articolele care au deranjat vor fi eliminate, pentru ce protestează?”.

Fostul consilier prezidențial Cristian Hrițuc a afirmat că șefa Consiliului Super al Magistraturii, Lia Savonea, și Florin Iordache, fostul ministru al Justiției care a emis OUG 13/2017 și vicepreşedinte al Camerei Deputaților din partea PSD, au lucrat împreună, într-o casă pusă la dispoziție de PSD și care ar fi plătită din subvenția primită de la stat, la Ordonanța de urgență care a stârnit revolta magistraților.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat luni seară că prevederea din Ordonanța de Urgență 7 care le-ar fi permis și judecătorilor să fie numiți la conducerea parchetelor va fi abrogată. Este singura modificare din controversata Ordonanță de modificare a legilor justiției la care Guvernul renunță. Au rămas astfel în vigoare celelalte prevederi controversate, precum scoaterea Secției de anchetare a magistraților din subordinea procurorului general sau delegarea procurorilor în funcții de conducere. Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției la finalul întâlnirii de două ore de la Guvern la care au luat parte premierul Viorica Dăncilă și președintele CSM, Lia Savonea, dar și reprezentanții Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), Asociației Magistraților, Asociației Procurorilor, Inspecției Judiciare și ai Secției de anchetare a magistraților.

Trei asociații ale magistraților care au refuzat să meargă la întâlnirea de luni de la Guvern cu premierul și cu ministrul Justiției - Asociația “Forumul Judecătorilor din România”, Asociația ”Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” și Asociația ”Inițiativa pentru Justiție” - au transmis, din nou, marți, că independența justiției nu se poate negocia. Reprezentanții celor trei asociații spun că nemulţumirile magistraților nu pot fi satisfăcute cu promisiuni de salon, cu privire la abrogarea viitoare şi incertă a unui simplu text din ordonanța de urgență care putea avea destinatari exclusiv "pe persoană fizică”, din rândul judecătorilor doritori să aspire la o funcţie de conducere de rang înalt în parchete.


populare
astăzi

1 Oameni buni, vă dăm un sfat / Începând de anul ăsta, fiți pregătiți pentru orice!

2 VIDEO Imagini care trebuie văzute de la vizita lui Trump jr. în Groenlanda...

3 Așa este în America...

4 VIDEO „S-a terminat, Vladimir, nu mai există niciun imperiu. Ești un idiot!”

5 VIDEO Da, sunt ruși „sancționați” și „izolați”, „plângând” la Courchevel, în Franța...