ALERTĂ 7 medici și 23 de asistenți de la Floreasca, cel mai mare spital de urgență din București, izolați după ce un pacient a fost confirmat cu coronavirus

ALERTĂ 7 medici și 23 de asistenți de la Floreasca, cel mai mare spital de urgență din București, izolați după ce un pacient a fost confirmat cu coronavirus

7 medici, 23 de asistenți medicali, plus personal auxiliar de la Spitalul Floreasca, cel mai mare spital de urgență din București, sunt izolați la domiciliu după ce un pacient care s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului a fost confirmat cu infecție cu coronavirus și transferat, ulterior, la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, a declarat medicul Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, pentru  HotNews.ro .

Pacientul infectat a venit la Spitalul Floreasca pentru o altă problemă de sănătate și nu a declarat inițial că ar avea "elemente epidemiologice" care să aibă legătură cu coronavirus, a precizat medicul Bogdan Oprița.

Nu toate cele 30 de cadre medicale izolate au intrat în contact direct cu pacientul infectat, spune Bogdan Oprița, însă și personalul care a avut contact indirect a trecut în izolare voluntară la domiciliu. "Cei care au intrat în contact nemijlocit cu el sunt 7-8 persoane", a subliniat Bogdan Oprița.

De asemenea, personalul purta echipament de protecție, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Spitalul Floreasca așteaptă acum să primească teste de diagnostic pentru coronavirus pentru a își testa angajații care au intrat în izolare la domiciliu.

Bogdan Oprița mai spune că activitatea spitalului nu este afectată, mai ales că în această perioadă internările care nu reprezintă urgențe au fost suspendate.

Încă un spital cu personalul redus: 16 medici și asistenți de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, în izolare la domiciliu/Care sunt spitalele cu probleme din cauza coronavirusului

Încă un spital are medici infectați cu coronavirus, închide secții, iar personalul este izolat la domiciliu. Până acum, cel puțin șase spitalele, dintre care jumătate în întregime, au probleme după ce au avut pacienți despre care inițial nu se știa că au COVID-19.

Un număr de 16 medici și asistenți de la Institutul de Gastroenterologie de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași sunt în izolare la domiciliu după ce un pacient a fost confirmat cu coronavirus, scrie  Ziarul de Iași .

Inițial, pacientul ar fi fost internat la Gastroenterologie. Ulterior a fost confirmat cu COVID 19 și transferat la Spitalul de Boli Infecțioase în noaptea trecuta.

„În cursul serii a fost primita confirmarea de infecție cu COVID 19 la un pacient care era internat de miercuri la Institutul de Gastroenterologie și Hepatoligie. Pacientul fusese transferat de la secția de profil a Spitalului de Urgente Suceava. Colegii au luat legătura cu medicul curant de acolo. Medicul fusese confirmat pozitiv. S-a decis testarea pacientului. Rezultatul a fost pozitiv. A fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase. În Institut s-a făcut testarea colegului de salon, care a ieșit negativ. Personalul medical începând cu aceasta dimineata este testat urmând sa între în autoizolare. Este vorba de 16 medici și asistenți medicali de la IGH”, a declarat Diana Cimpoesu, purtator de cuvânt al Spitalului Sf Spiridon și coordonator SMURD UPU Iasi.

Spitale cu coronavirus

Spitalul Gerota din București care aparține Ministerului de Interne a fost prima unitate medicală închisă după confirmarea fostului ofițer MAI cu coronavirus și infectarea a zeci de pacienți, medici și asistenți.

Luni a fost închis și Spitalul Județean Suceava, unde personalul medical este în izolare la domiciliu, iar peste 52 de angajați au fost confirmați cu coronavirus. Spitalul va fi dezinfectat și transformat în unitate medicală pentru COVID-19. Între timp, a fost deschis un dosar penal in rem, iar Ministerul Sănătății face propria anchetă.

Un număr de 60 persoane, dintre care 39 de pacienți și 21 de cadre medicale, sunt izolate în secțiile Spitalului Judetean de Urgenta din Sfântu Gheorghe, județul Covasna, dupa ce unul dintre angajati a fost diagnosticat cu COVID-19. Managerul spitalului, Andras Nagy Robert, a precizat ca este vorba despre o femeie care urmeaza sa nasca, 8 paciente internate in sectia de Ginecologie, 13 mame si 17 copii internati la sectia de Neonatologie, precum si 21 de medici si asistente care lucreaza in aceste doua sectii si in sala de nasteri.

La Spitalul Universitar din București, doi pacienți care făceau dializă au murit din cauza coronavirusului, mai mulți medici și asistenți sunt izolați la domiciliu, iar managerul unității sanitare a fost demis.

Și la Spitalul Județean din Arad se face anchetă epidemiologică după ce un pacient internat în 20 martie în stare gravă a murit luni din cauza coronavirusului, iar rezultatul la testare a venit tot luni.


Citește și:

populare
astăzi

1 O poveste stranie, dar stranie rău de tot...

2 Ce a scris Qeqa Krelani, cea mai cunoscută jurnalistă sportivă din Kosovo, despre evenimentele de la București

3 Judecați voi diferența dintre România și Kosovo...

4 Foarte interesante amănunte...

5 Rămășițele unui OZN în formă octogonală, doborât de un avion de luptă american F-16, au fost recuperate din Lacul Huron