ALERTĂ! Procesul Șobolanului ia viteză! Următorul termen, pe 3 decembrie!

ALERTĂ! Procesul Șobolanului ia viteză! Următorul termen, pe 3 decembrie!

ALERTĂ! Procesul Șobolanului ia viteză! Următorul termen, pe 3 decembrie! Inca un pas a fost facut, luni, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde Completul de 5 judecatori judeca apelul lui Liviu Dragnea impotriva sentintei de 3 ani si 6 luni de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu in dosarul Angajarilor fictive la DGASPC Teleorman.

Astazi magistratii au stabilit ca pe 3 decembrie sa aiba loc urmatorul termen, cand avocatii si procurorul DNA vor formula si sustine probele noi pe care vor sa le administreze in acest proces. Totodata, pana atunci avocatii vor studia si motivele de apel invocate de aparatorii celorlalti inculpati din dosar.

Acesta a fost al doilea termen. Pe 8 octombrie, Dragnea a cerut ragaz o luna sa-si angajeze un aparator. La termenul de azi, insa, s-a prezentat cu acelasi avocat pe care l-a avut si in faza de fond, finalizata cu condamnarea de 3 ani si 6 luni cu executare. Cel de-al doilea avocat al lui Dragnea e Flavia Teodosiu, care il reprezinta in procesul de Curtea de Apel Bucuresti, in care a dat in judecata Inalta Curte, pe motiv ca modul in care au fost formate Completurile de 5 judecatori este ilegal.

Luni dimineata, la ICCJ au venit deopotriva sustinatori si contestatari ai liderului PSD. Dragnea nu s-a prezentat insa la termen. El are un program incarcat astazi, de la 12:00 urmand sa aiba loc sedinta Comitetului Executiv al partidului, cu subiecte complicate pe ordinea de zi, de la remanierea Guvernului Dancila, la excluderi ale celor care il critica. Totodata, e de asteptat ca Dragnea sa reactioneze si la cel mai recent scandal mediatic in care este implicat - Teleorman Leaks.

11:08 - Instanta intreaba avocatii daca au cereri de probe. Acestia precizeaza ca vor intai sa studieze motivele de apel depuse de ceilalti avocati.

Aparatorii lui Gheorghe Nicusor, Ionel Marineci si Constantin Balaban au explicat ca nu au probe in plus de administrat in faza de apel. Ceilalti avocati si procurorul DNA au spus ca vor avea probe pe care vor sa le administreze in faza de apel.

Magistratii au stabilit ca termenul in vederea formularii si sustinerii probelor sa fie pe data de 3 decembrie.

11:03 - Instanta pune in discutie cererea avocatilor lui Liviu Dragnea, pentru a acorda termen in vederea studierii motivelor de apel depuse de inculpati. Toti ceilalti avocati din dosar sunt de acord.

Procurorul DNA: "Nu vedem ratiunea unei amanari pentru aceste motive. Lasam instanta sa decida".

11:00 - Exceptia invocata de avocatul Toni Neacsu, privind anularea deciziilor Colegiului de Conducere a Inaltei Curti, a fost respinsa. Motivul: competenta apartine sectiei de contencios-administrativ de la Curtea de Apel Bucuresti.

"Exceptia asta nu o vom judeca noi. Motivele le vom motiva pe larg in incheierea de sedinta", a explicat presedintele completului.

10:53 - Avocatul Toni Neacsu (avocatul Olgutei Sefu, anterior avocatul Bombonicai Prodana) cere si el termen pentru a studia motivele de apel depuse de ceilalti avocati. Neacsu arata ca cere si anularea deciziei Colegiului de Conducere a Inaltei Curti privind componenta Completului de 5 judecatori: "Este o chestiune prealabila pe care vreau sa o ridic".

"Plangerea dumneavoastra si a domnului Liviu Dragnea a fost respinsa de Colegiul de Conducere de la Inalta Curte. O sa o aveti publicata", a spus judecatorul.

Magistratul arata ca actul acesta a fost contestat si la Curtea de Apel Bucuresti in urma cu o saptamana, pe 26 octombrie. Este vorba de sesizarea facuta de Liviu Dragnea.

Discutiile continua privind admisibilitatea cererilor facute de catre avocatul Toni Neacsu. Aparatorul are si alte solicitari, privind componenta Completului de 5 judecatori si de anulare a unor acte administrative.

10:49 - Avocatul Marian Nazat, care-l reprezinta pe Liviu Dragnea, cere termen pentru a studia motivele de apel depuse de ceilalti inculpati.

Presedintele completului: Deci nu cere procurorul, si cereti dumneavoastra?
Marian Nazat: Da. Chiar astazi avocatul Floarei Alesu a depus motivele, vrem sa le studiem.

10:47 - Avocatul Adrianei Botorogeanu a cerut termen pentru angajarea unui avocat, dar presedintele completului i-a atras atentia ca acest lucru s-a facut la termenul anterior.

10:43 - Instanta verifica acum ce inculpati au avocati din oficiu si cine a depus motive de apel.

10:40 - Avocatii lui Liviu Dragnea au depus motivele de apel. Ei au atras atentia ca o persoana, Vasile Botomei, a depus un memoriu pro-Dragnea. Judecatorii l-au pus pe Botomei sa explice ce este cu acest memoriu.

"Simpatizez cu domnul presedinte Liviu Dragnea. Sunt doctor in drept, sa vada avocatii ce am scris si sa spuna domnul Dragnea daca le accepta. Nu sunt avocat intr-un barou. Sunt reprezentant al societatii civile", a spus Botomei.

Instanta i-a spus sa lase un act de identitate la grefiera.

"Eu am vazut cu protocoalele, cu procurorii...", a spus Botomei.

Procurorul DNA arata ca acesta nu are nicio calitate in dosar, iar memoriul ar trebui restituit. "Acestea nu pot constitui motive de apel", a spus DNA.

Avocatul lui Dragnea, Marian Nazat, sustine acelasi lucru: "El nu are nicio calitate in cauza. Memoriul trebuie indepartat si restituit acestuia".

Completul de 5 judecatori a decis restituirea memoriului lui Vasile Botomei. Procesul continua.

10:32 - Toni Neacsu, avocatul Olgutei Sefu, a depus in dosar o exceptie privind nelegalitatea componentei Completului de 5 judecatori. In faza de fond, Toni Neacsu a fost aparatorul Bombonicai Prodana

10:28 - Incep discutiile in termenul lui Dragnea. El este reprezentat de doi avocati - Marian Nazat si Flavia Teodosiu. Nazat este cel care l-a aparat si in faza de fond, unde a primit condamnarea la 3 ani si 6 luni cu executare. Amintim ca la termenul trecut seful PSD a cerut amanarea pe motiv ca nu a avut timp sa isi angajeze aparator.

Cat despre Teodosiu, este cea care il reprezinta in dosarul de la Curtea de Apel Bucuresti, in care a dat in judecata Inalta Curte.

10:06 - Completul de 5 judecatori a amanat dosarele deputatului Octavian Goga (PSD, ex-PMP) - care contesta o parte din sentinta definitiva de condamnare cu suspendare - si dosarul fostului primar al orasului Bacau, Romeo Stavarache, care contesta o parte din decizia definitiva de condamnare din motive procedurale.

Sala de judecata este plina de jurnalisti, avocati si justitiabili.

09:54 - Inca se discuta procesele in care s-a cerut amanare. Cel al lui Dragnea nu e pe lista, deci cel mai probabil astazi se va stabili un program de administrare a probelor: ce martori sau inculpati vor fi reaudiati, daca inculpatii vor sa dea declaratii etc.

09:12 - Procesul lui Dragnea nu a inceput inca. Pana acum magistratii au decis amanarea procesului lui Sebastian Ghita cu sefii de parchete si politie din Prahova, pentru 3 decembrie, pentru ca avocatii au cerut sa studieze motivele de apel.

08:58 - In sala de judecata a venit pana la acest moment, dintre inculpati, doar Floarea Alesu, fosta sefa a DGASPC Teleorman.

08:53 - Putin mai departe de tabara sustinatorilor sunt si cativa protestatari, care cer sa nu mai fie tegiversat procesul, pentru ca dovezile arata clar, in opinia lor, ca Liviu Dragnea "a furat de la cei mai amarati".

"Domnul Dragnea trebuie sa plece, nu a facut praf doar justitia, a facut praf intreaga tara, ne face de rusine peste tot, am ajuns rasul Europei", spune o doamna din tabara protestatarilor.

08:47 - In jur de 20 de persoane au venit in fata sediului Inaltei Curti pentru a-l sustine pe Dragnea.

"Am venit sa aparam presedintele celui mai mare partid din Romania, acest domnul Dragnea", a spus un batran venit de la prima ora in fata ICCJ. "El mareste salarii, pensii, ceilalti cand ii auzi 'nu sunt bani, nu sunt bani'", spune un altul.


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”