ALERTĂ! Protestatarii anti-Orban au asediat televiziunea de stat și cer să fie lăsați pe post să-și citească revendicările

ALERTĂ! Protestatarii anti-Orban au asediat televiziunea de stat și cer să fie lăsați pe post să-și citească revendicările

ALERTĂ! Protestatarii anti-Orban au asediat televiziunea de stat și cer să fie lăsați pe post să-și citească revendicările.


 
UPDATE 23.08: Protestatarii încearcă să spargă barajul forțelor de ordine ca să intre în televiziune

UPDATE 23.06: Postul public de televiziune M1, al cărui sediu e asediat de manifestanți, și-a început jurnalul orei 22.00 cu o știre despre faptul că în ultimele zile, în mai multe orașe din Europa au fost manifestații ale prietenilor migranților, finanțate de Soros. O sfidare majoră la adresa protestatarilor aflați chiar la porțile televiziunii, care cer doar ca prostestul lor să fie relatat corect.

—————

Protestatarii anti-Viktor Orban au luat cu asalt duminică seară la Budapesta sediul televiziunii de stat și cer să fie lăsați să-și citească revendicările pe post, transmite portalul de știri Index.hu. Forțele de ordine au încercat să-i oprească pe demonstranți cu gaze lacrimogene, potrivit sursei citate.

Câțiva reprezentanți ai manifestanților au intrat în sediu pentru negocieri, în timp ce dispozitivele forțelor de ordine încearcă să-i oprească pe ceilalți protestatari să pătrundă în sediu televiziunii care a ignorat complet mitingurile din ultima săptămână.

Reamintim că mii de maghiari protestează în fiecare seară, începând de miercuri, împotriva unei legi promovate de partidul premierului Viktor Orban, lege care flexibilizează timpul de lucru suplimentar. Protestele de miercuri și joi au avut și momente violente, cu înfruntări între manifestanți și forțele de ordine. 34 de participanți au fost reținuți miercuri, alți 16 joi, pentru vandalism, furt și încălcarea legii adunărilor publice.

Legea, votată miercuri de Parlament la inițiativa partidului majoritar Fidesz, a fost denumită de opoziție ”legea sclaviei”. Legea creşte semnificativ numărul orelor suplimentare pe care le pot pretinde angajatorii, de la 250 la 400 pe an – adică echivalentul a două luni de muncă. De asemenea, se extinde la trei ani perioada de plată a acestor ore, faţă de maxim un an în prezent.

Opozanţii văd în ea rezultatul presiunii exercitate de giganţii germani din industria auto, piloni ai economiei din Ungaria, în favoarea flexibilizării timpului de lucru într-un context de deficit acut de forţă de muncă în ţară.

Manifestanții protestează și împotriva unei alte legi controversate, votată tot miercuri, care creează noi instanţe de justiţie administrativă. Aceste jurisdicţii vor trebui să se ocupe de dosare sensibile, cum ar fi licitaţiile publice sau litigiile electorale. Potrivit criticilor acestei legi, noua ordine juridică va aduce atingere principiului separării puterilor, deoarece îi dă ministrului justiţiei un rol preponderent în numirea judecătorilor viitoarei Curţi Administrative Superioare. Legea constituie „o nouă ameninţare gravă la adresa statului de drept în Ungaria”, afirmă filiala ungară a ONG-ului pentru drepturile omului Comitetul Helsinki.



populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”