AlegeriLocale2020/ Dâmboviţa: PSD a câştigat preşedinţia CJ şi 63 de primari din 89 (rezultate finale BEJ)

AlegeriLocale2020/ Dâmboviţa: PSD a câştigat preşedinţia CJ şi 63 de primari din 89 (rezultate finale BEJ)

PSD a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa, majoritate în consiliul judeţean şi 63 de primari dintre cei 89 din judeţ, conform rezultatelor finale ale Biroului Judeţean Electoral, anunţate, vineri, într-o conferinţă de presă, de preşedintele Narcis Erculescu.

Potrivit BEJ, PSD a obţinut şi funcţia de primar al celor două municipii din judeţ, Târgovişte şi Moreni.

"Prezenţa la urne a fost de 53,34%, însemnând total votanţi pe liste permanente şi complementare 220.529 de alegători, votanţi pe liste suplimentare 4.564, cu urna mobilă 1.914. În ceea ce priveşte centralizarea voturilor pentru consiliile locale, PSD a obţinut 634 de mandate de consilier local, PNL 373, Pro România 116, PMP 18, Alianţa USR PLUS 18, PER 11, Alianţa PNL-USR PLUS 7, această alianţă a funcţionat în cardul unei singure circumscripţii, e vorba de Brăneşti, ALDE 6, PPUSL 3, Partida Romilor Pro Europa 2, Alianţa pentru Unirea Românilor 1, PRM 1, un independent", a precizat preşedintele BEJ Dâmboviţa.

La nivel judeţean, PSD a obţinut 63 de funcţii de primar, PNL 21, Pro România 2, independenţi 2, alianţa PNL-USR PLUS 1.

Preşedinţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa a fost câştigată în alegeri de deputatul PSD Corneliu Ştefan.

PSD are şi majoritate în consiliul judeţean, cu 17 mandate, PNL are 13 mandate şi Pro România 4.

"Procesul electoral, pe parcursul zilei în care s-au desfăşurat alegerile, a decurs fără probleme majore. Probleme au apărut la centralizarea rezultatului votului, generată, pe de o parte, de aplicaţia care a fost creată de către STS împreună cu AEP, şi, pe de altă parte, de procedura de verificare a proceselor verbale, care au fost colectate de la secţii şi de la circumscripţii. Hotărârea 98 a BEC nu permitea BEJ să mai verifice procesele verbale care veneau de la circumscripţiile locale, cu toate acestea, o astfel de verificare se impunea întrucât au fost erori în câteva situaţii care trebuiau corectate. Prin necorectarea lor nu putea fi întocmit procesul verbal constatator pentru întreg judeţul. Din acest motiv, centralizarea votului a durat atât de mult. A fost creată o extensie a aplicaţiei care să permită pe baza hotărârilor BEJ introducerea datelor care aveau nevoie de corecturi. Cred că au fost trei astfel de situaţii", a mai spus Narcis Erculescu.

Reprezentantul Direcţiei de Statistică Dâmboviţa a subliniat că a fost nevoie de corecţii minore.

"Probleme de înscrişi în listă, numărul total al înscrişilor în listă, trebuia să fie pe toate cele patru tipuri de procese verbale acelaşi, la o secţie s-a greşit. Am aşteptat ca la nivel central să se facă extensia aplicaţiei şi să putem introduce noi datele. Noi le-am verificat. Multe circumscripţii nu trecuseră supleanţii, i-am trecut şi nu am avut probleme la BEC", a precizat directorul Direcţiei de Statistică Dâmboviţa, Elena Brezeanu. AGERPRES


populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”