Alegeri locale 2024. Care este atmosfera de la sediile de campanie ale lui Nicușor Dan și Gabriela Firea

Alegeri locale 2024. Care este atmosfera de la sediile de campanie ale lui Nicușor Dan și Gabriela Firea

Înainte cu câteva ore de finalizarea alegerilor locale 2024 pentru Primăria Capitalei, reporterii „Adevărul” au fost la sediile de campanie ale celor doi principali candidați, Nicușor Dan și respectiv Gabriela Firea, pentru a lua pulsul atmosferei din cele două locuri.

Membri marcanți PSD, în frunte cu premierul Ciolacu, în curtea sediului PSD FOTO Laura Macavei

Membri marcanți PSD, în frunte cu premierul Ciolacu, în curtea sediului PSD FOTO Laura Macavei

Cu puțin înainte de ora 20.00, la intrarea din Parcul Cișmigiu din fața Primăriei Capitalei, acolo unde este sediul de campanie sui-generis al lui Nicușor Dan, era liniște. Susținătorii actualului primar Nicușor Dan încă nu apăruseră. Pe trotuare puteau fi văzuți doar bucureșteni ieșiți la o plimbare de seară în aer liber și care merg agale către aleile parcului.

Singurii care se agitau la ceas de seară erau organizatorii din echipa de campanie a lui Nicușor Dan. Aceștia au amplasat scena de pe care va vorbi Nicușor Dan în jurul orei 22 chiar pe mijlocul trecerii de pietoni aflată chiar la intrarea în Cișmigiu. Primele probe de sunet au fost făcute deja. ”Unu doi unu doi, Nicușor este cu noi”, striga un biciclist aflat pe trotuarul de vizavi.

Eugeniu Rotaru, susținător al lui Nicușor Dan FOTO Laura Macavei

Eugeniu Rotaru, susținător al lui Nicușor Dan FOTO Laura Macavei

Pe una dintre băncile din Cișmigiu l-am întâlnit pe Eugeniu Rotaru, un alt susținător al lui Nicușor Dan, care locuiește chiar în zonă.

”L-am votat pe Nicușor Dan pentru ce a făcut. Eu sunt inginer ca formație, și apreciez ce a făcut, știu exact ce a făcut. Va avea multe de făcute și sperăm că va fi reales și că va face foarte multe în următorii patru ani. Este foarte important să fie reales și să continue lucrurile începute, în primul rând canalizarea, încălzirea termică, sensurile unice, semaforizarea unică. Sunt convins că va câștiga”, spune Eugeniu Rotaru.

Nicușor Dan, în fața Primăriei Capitalei FOTO Laura Macavei

Nicușor Dan, în fața Primăriei Capitalei FOTO Laura Macavei

La câteva minute după ora 20, trotuarul din fața Parcului Cișmigiu a devenit din ce în ce mai aglomerat. Însă nu era vorba de susținători înfocați, ci de numeroși oameni care se plimbau, de la grupuri de tineri până la persoane vârstnice. Mulți dintre ei s-au oprit curioși lângă scenă, neștiind ce caută aceasta pe o trecere de pietoni și de ce trebuie să o ocolească și să meargă inclusiv pe carosabil. Și tot după ora 20, lângă scenă au apărut mai mulți susținători ai lui Nicușor Dan.

În jurul orei 20.45, Nicușor Dan a apărut în fața Primăriei Capitalei.

Gabriela Firea se lasă așteptată

Până la acest moment, la sediul PSD din Șoseaua Kiseleff, nu se știe dacă Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, va veni la sediu pentru a discuta cu susținătorii săi. Nici premierul Marcel Ciolacu nu pare să știe dacă aceasta va veni. Acesta este totuși încrezător asupra rezultatelor în ceea ce privește alegerile europarlamentare , însă susține că nu se poate pronunța cu privire la procentajul de voturi.

În această parte a Capitalei a început ploaia, iar în curtea sediului PSD începe să răsune o singură frază, „și cerul a început să plângă pentru Firea". Venit în jurul orei 19 la sediul PSD, premierul Marcel Ciolacu a stat la o masă din curte, a fumat și discută cu membrii importanței ai partidului de câteva zeci de minute. Printre aceștia se regăsesc Mihai Tudose, liderul listei PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare și secretarul general al PSD, Paul Stănescu. În curtea din sediul PSD mai sunt Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, precum și senatorul Daniel Zamfir. În jurul 20, la sediul PSD a apărut și Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. Acesta a trecut pe lângă jurnaliști și s-a dus direct la masa unde se află restul membrilor importanți de partid. La câteva minute după ora 20.30, la sediul PSD a ajuns și Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. Gabriela Firea încă se lasă așteptată.

Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS), Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde şi Sodiso Research SRL sunt firmele care vor prezenta exit-poll-urile pentru alegerile locale și alegerile europarlamentare duminică seara, conform Europa Liberă.

Programul secțiilor de votare pe 9 iunie, la alegerile locale si europarlamentare 2024, a început la ora 7:00 și se încheie la ora 22:00. Totuși, programul se poate prelungi până la ora 23:59, dacă preşedintele secţiei de votare observă că în interiorul secţiei de votare sau în imediata apropiere a secţiei de votare mai sunt oameni la rând care nu au reușit să voteze, după aceste două ore sistemul electronic de înregistrare la vot se închide automat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii