Alba: Cererea de intrare în insolvență a CEH, anulată și rejudecată

Alba: Cererea de intrare în insolvență a CEH, anulată și rejudecată

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a admis marți apelul formulat de Sindicatul "Noroc Bun" Petroșani împotriva sentinței prin care Tribunalul Hunedoara a admis, în 7 ianuarie, cererea de intrare în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), aceasta fiind anulată și cauza trimisă spre rejudecare la instanța de fond.

"Instanța a admis apelul declarat de Sindicatul 'Noroc Bun' Petroșani și a anulat sentința atacată, dosarul fiind trimis spre rejudecare la Tribunalul Hunedoara", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Practic, prin decizia CA Alba Iulia, intrarea în insolvență a CEH a fost anulată, cererea de deschidere a procedurii insolvenței urmând să fie reanalizată.

"Respinge excepția inadmisibilității apelului declarat de Sindicatul 'Noroc Bun' Petroșani. Admite apelul declarat de Sindicatul 'Noroc Bun' Petroșani împotriva Sentinței nr.1/F/CC/2016 pronunțată de judecătorul sindic în dosar nr.5194/97/2015. Anulează sentința atacată și trimite cauza spre rejudecare aceleiași instanțe", se precizează în minută.

Potrivit acestei surse, instanța a respins excepția privind lipsa calității de reprezentant a directorului general al CEH în formularea apelului.

De asemenea, a fost respinsă excepția lipsei calității procesuale și a inadmisibilității apelurilor declarate de creditorii SC Constantin Grup SRL București, SC Hidroconstrucția SA București, SC Deloitte Consultanță SRL București, SCArmor Security SRL Criscior — în insolvență.

CA Alba Iulia a mai respins ca rămase fără obiect apelurile declarate de creditorii SC Constantin Grup SRL București, SC Hidroconstrucția SA București, SC Deloitte Consultanță SRL București, SC Armor Security SRL Criscior — în insolvență, precum și apelul debitoarei CEH declarat împotriva aceleiași sentințe.

Decizia este definitivă.

Pe rolul CA Alba Iulia s-a aflat procesul în care CEH a contestat hotărârea Tribunalului Hunedoara în dosarul declanșării insolvenței la acest agent economic, conducerea complexului fiind nemulțumită de firma desemnată de judecătorul sindic ca administrator judiciar provizoriu în derularea procedurii de insolvență.

CEH a contestat desemnarea administratorului judiciar provizoriu, altul decât cel cerut de societate.

Tribunalul Hunedoara a admis, în 7 ianuarie, cererea de intrare în insolvență a CEH , urmând ca, potrivit acestei instanțe, de punerea în practică a acesteia să se ocupe Casa de insolvență GMC SPRL Craiova.

În cadrul CEH lucrează circa 6.300 de angajați la termocentralele Mintia și Paroșeni, precum și la minele de cărbune Lonea, Livezeni, Lupeni și Vulcan din Valea Jiului.

CEH are datorii totale de 1,5 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde de lei către Ministerul Finanțelor Publice.

AGERPRES


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”