AI a calculat: ce șanse are România să treacă de grupe la Euro 2024. E echipa cu cea mai mică rată de victorii

AI a calculat: ce șanse are România să treacă de grupe la Euro 2024. E echipa cu cea mai mică rată de victorii

Echipa națională a României va debuta la Euro 2024, pe 17 iunie, împotriva Ucrainei. Apoi va juca împotriva Belgiei și a Slovaciei, în condițiile în care primele două din grupă se califică automat în optimi, iar cele mai bune 4 ocupante ale locurilor 3 din cele șase serii merg mai departe.

Inteligenta artificiala FOTO Shutterstock jpg

Astfel, cu o victorie, probabilitatea de a trece de grupe este destul de mare. Însă supercomputerul Opta îi acordă României doar 18,3% șanse, Inteligența Artificială calculând posibilitățile de succes în funcție lși de precedentele participări, unde stăm foarte rău. Naționala tricoloră are cea mai mică rată de victorii la Campionatul European dintre toate participantele care au cel puțin două prezențe la turneul final: doar 6%. Concret, România are un singur succes la Euro, în 16 partide (3-2 cu Anglia, în 2000).

0,5% șanse de câștiga Euro 2024

Naționala lui Edi Iordănescu este cotată cu șanse de 5,6% șanse să ajungă în semifinale și cu 1,6% șanse să joace finala. Supercomputerul le dă șanse minime ”tricolorilor” să câștige trofeul, doar 0,5%. Sub noi sunt văzute Slovenia (șanse 0,4%), Slovacia (0,3% șanse), Albania (0,2%) și Georgia (0,1%). Principala favorită a AI este Anglia.

”România va trebui să-și inverseze istoricul turneelor ​​pentru a progresa. Rata de victorie a meciurilor de doar 6% la Euro, o victorie din 16, este cea mai mică dintre orice echipă care a concurat în mai cel puțin două turnee finale. România are, de asemenea, cel mai mic raport de goluri pe meci (0,63) dintre toate echipele naționale care au jucat mai mult de 10 meciuri la turneul final, marcând doar 10 goluri în 16 meciuri”, a fost comentariul celor de la Optascore.

Belgia, care este favorita grupei, noastre are șanse a trece de grupe de 48,5%. A doua favorită este Ucraina, cu 26% șanse, națională pe care România o va întâlni la debutul la Euro 2024. ”Tricolorii” lui Edi Iordănescu întâlnesc astăzi, de la ora 21.00, pe Liechtenstein, pe Stadionul Steaua.

Programul Grupei E de la Euro 2024

  • 17 iunie, ora 16.00: ROMÂNIA - Ucraina, Munchen
  • 17 iunie, ora 19.00: Belgia - Slovacia, Frankfurt
  • 22 iunie, ora 16.00: Slovacia - Ucraina, Dusseldorf
  • 22 iunie, ora 22.00: Belgia - ROMÂNIA, Koln
  • 26 iunie, ora 19.00: Slovacia - ROMÂNIA, Frankfurt
  • 26 iunie, ora 19.00: Belgia - Ucraina, Stuttgart

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii