Aglomerație la frontiere și în ultimul weekend de vară. Timp de așteptare de 2 ore la Vama Giurgiu-Ruse

Aglomerație la frontiere și în ultimul weekend de vară. Timp de așteptare de 2 ore la Vama Giurgiu-Ruse

Aglomerația la frontiere este intensă sâmbătă dimineață, cu timp de așteptare de până la 150 de minute. La Vama Giurgiu, ieșirea spre Bulgaria, se așteaptă în jur de 120 de minute, în timp ce Vama Petea, la frontiera de vest, are cel mai lung timp de așteptare, de 150 de minute.

Două ore așteaptă în vama Giurgiu Ruse cei care vor să plece din țară - foto Arhiva

Două ore așteaptă în vama Giurgiu Ruse cei care vor să plece din țară - foto Arhiva

Conform site-ului Poliției de Frontieră, în vama Giurgiu-Ruse , timpul de aşteptare, pe sensul de ieșire din țară este de 120 de minute. În schimb, pe sensul de intrare în țară, la vama Giurgiu Ruse, timpul estimat este de 30 de minute.

Pe sensul de intrare 4 artere, pe sensul de ieșire 4 artere. Lucrări de reparație a podului pe partea BG. Circulația se desfășoară pe o singură bandă, alternativ, în sistem semaforizat.”, se menționează pe portalul Trafic Online al Poliției de Frontieră.

Aglomerație la punctele de frontieră, pe sensul de ieșire din țară - Foto Captura Trafic online

Aglomerație la punctele de frontieră, pe sensul de ieșire din țară - Foto Captura Trafic online

Reamintim că la Podul Prieteniei dintre Ruse și Giurgiu se efectuează lucrări de reparație pe partea bulgară, ce vor dura aproximativ 730 de zile. Aceste lucrări se desfășoară zilnic, timp de 10-12 ore, iar în această perioadă se circulă alternativ pe o singură bandă, reglată prin semaforizare.

Aglomerație și la granițele din vestul țării

Pe frontiera de vest , Vama Petea este cea mai aglomerată, cu un timp de așteptare de 150 de minute pentru cei care doresc să iasă din țară.

Intrare: 2 artere; Ieșire: 6 artere. TRAFIC INTENS - număr foarte mare de autoturisme prezente la control”, informează Poliția de Frontieră.

La Vama Urziceni, timpul de așteptare pentru ieșire este de 90 de minute, în timp ce în punctele de trecere a frontierei Nădlac și Nădlac I se așteaptă tot câte 90 de minute.

Și în punctul de trecere al frontierei Valea lui Mihai, tot din vestul țării, se așteaptă 100 de minute, conform sursei citate.

În plus, pe 1 septembrie, între orele 3:00 și 4:00, autoritățile ungare vor suspenda temporar intrarea și ieșirea din țară din cauza nefuncționării sistemului de înregistrare la frontieră. Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele misiunilor diplomatice din Budapesta, Szeged și Gyula. În cazuri de urgență, sunt disponibile telefoanele de permanență ale Ambasadei și consulatelor române din Ungaria. Pentru informații actualizate despre timpii de așteptare, se poate accesa pagina Trafic On-line a Poliției de Frontieră Române.

Cetățenii sunt sfătuiți să planifice călătoriile cu atenție și să verifice condițiile de trafic înainte de plecare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobânzi cămătărești, de 180% pe an, impuse de magistrați statului român, fiindcă întârzie plata salariilor câștigate de un judecător care s-a pensiona…

2 E disperare mare, Rusia își retrage mercenarii „Brigada Ursul” din Burkina Faso și îi trimite să lupte în regiunea Kursk

3 Nicole Kidman spune că scenele erotice din noul ei film au făcut-o să se întrebe „Ce am făcut?”

4 Condamnat în România, Sorin Oprescu se lăfăie în Grecia, la restaurante de lux

5 Momentul în care un urs atacă o mașină pe Transfăgărășan. Animalul mușcă geamul unui pasager