Agentul de pază care l-a pus la pământ pe românul acuzat că a înjunghiat o fetiță în Londra: „Am încercat să o salvez” VIDEO

Agentul de pază care l-a pus la pământ pe românul acuzat că a înjunghiat o fetiță în Londra: „Am încercat să o salvez” VIDEO

Agentul de pază care l-a imobilizat pe românul care a înjunghiat o fetiță de 11 ani, luni, în Leicester Square, Londra, a relatat că a simțit că e de datoria sa să intervină pentru salvarea copilei.

Ioan Pintaru, suspectul reținut în cazul atacului asupra fetiței de 11 ani, care a fost înjunghiată, luni, în Londra, va fi adus marți în fața Curții Magistraților din Westminster, potrivit Sky News .

Românul, în vârstă de 32 de ani, a fost acuzat de tentativă de omor și de deținere unei arme albe, la mai puțin de o zi după ce fetița a fost rănită într-un atac în Leicester Square.

Inițial, s-a crezut că și mama victimei a fost rănită, dar poliția a clarificat acum starea acesteia, precizând că sângele de la fiica sa a fost confundat cu propriile răni.

Au fost scene de coșmar în Leicester Square

Luni, la ora 11.34, polițiștii au fost chemați la fața locului, după ce un apelant a sesizat că o persoană a fost înjunghiată.

Fetița de 11 ani a fost găsită cu răni prin înjunghiere și a fost dusă la spital. Deși au fost evaluate ca fiind grave, rănile nu îi pun viața în pericol, potrivit sursei citate.

Criminaliștii au investigat zona atacului. FOTO captură video YouTube Sky News

Criminaliștii au investigat zona atacului. FOTO captură video YouTube Sky News

„Am văzut un copil înjunghiat”

Paznicul unui magazin a descris cum a „auzit un țipăt” și a „sărit” pe bărbatul care a atacat fetița, l-a pus la pământ și i-a luat cuțitul.

„Am văzut un copil înjunghiat și am încercat să-l salvez. Este datoria mea să îi salvez”, a declarat Abdullah, în vârstă de 29 de ani.

El și colegii săi au acordat primul ajutor copilului înainte ca polițiștii să ajungă la locul incidentului, la patru minute de la atac.

Poliția a lăudat curajul celor care au intervenit pentru a o ajuta pe copilă.

Ioan Pintaru, care nu are o adresă fixă, a fost reținut pentru tentativă de omor.

Amintim că Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) a confirmat că bărbatul reținut de autoritățile britanice este cetățean român.

„Ambasada României la Londra a fost sesizată luni, 12 august 2024, de către autoritățile britanice de poliție cu privire la incidentul petrecut în Leicester Square și la reținerea unei persoane”, transmite MAE într-un comunicat.

Oficialii britanici au anunțat imediat că nu este un caz de terorism și că atacatorul nu le știa pe cele două victime.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…