AFEER reprezinta oficial furnizorii de energie electrică şi gaze naturale

AFEER reprezinta oficial furnizorii de energie electrică şi gaze naturale

Asociaţia Furnizorilor de Energie Electrică din România - AFEER a primit acordul instanţelor româneşti pentru schimbarea statutului şi a numelui, deoarece organizaţia va reprezenta şi furnizorii de gaze naturale, alături de cei de energie electrică.

Astfel denumirea va fi schimbată în Asociaţia Furnizorilor de Energie din România, conform unui comunicat remis, luni, AGERPRES.

"Asociaţia Furnizorilor de Energie Electrică din România marchează un moment important în activitatea sa. La aproape 15 ani de când reprezintă vocea furnizorilor de energie electrică, Asociaţia a decis să-şi extindă activitatea şi să vină şi în sprijinul furnizorilor de gaze naturale, altfel spus, al furnizorilor de energie. Era pasul următor aşteptat, pentru că majoritatea furnizorilor şi traderilor de energie electrică din ţară deţin şi licenţe în domeniul gazelor naturale. De altfel, şi autorităţile naţionale - ANRE, Ministerul Energiei, comisiile parlamentare - se ocupă de ambele sectoare, al energiei electrice şi al gazelor naturale. De asemenea, la nivel internaţional, este o organizare obişnuită. Odată cu aprobarea statutului de către instanţe, şi noi am devenit oficial Asociaţia Furnizorilor de Energie din România", a declarat Ion Lungu, preşedinte.

Adunarea Generală a membrilor AFEER a aprobat, anul trecut, modificarea statutului Asociaţiei.

"Este, într-adevăr, un pas important pentru dezvoltarea Asociaţiei noastre. Ne-am propus să ne constituim ca o voce puternică, competentă şi unitară a companiilor care alimentează milioane de consumatori cu energie electrică şi gaze naturale, în condiţii de siguranţă şi fiabilitate. Invităm furnizorii şi traderii de gaze naturale să adere la asociaţie, să se alăture colegilor furnizori şi traderi de energie electrică. De aceea, în noul context, am optat pentru o nouă denumire - Asociaţia Furnizorilor de Energie din România, pentru a reprezenta, deopotrivă, interesele tuturor acestora. Angajamentul nostru este pentru dezvoltarea unei pieţe de energie sănătoase, a unui mediu de afaceri transparent şi asigurarea unei informări corecte a consumatorilor de energie electrică şi gaze naturale. De aceea vom continua campania iniţiată în anul 2015 pentru o corectă informare a consumatorilor, în special a celor casnici, având în vedere că un consumator informat este un consumator protejat, astfel că vom dezvolta această campanie şi în ceea ce priveşte gazele naturale", a mai spus Ion Lungu.

Potrivit statutului, Asociaţia Furnizorilor de Energie din România este o organizaţie profesională non profit, independentă, neguvernamentală, având ca scop principal stabilirea şi susţinerea unei poziţii comune a membrilor săi în chestiuni legate de domeniul comercializării şi furnizării de energie electrică şi gaze naturale. Asociaţia va promova dezvoltarea pieţei, încurajând şi stimulând principii precum competiţia corectă, transparenţa, accesul nediscriminatoriu la piaţă, creşterea organică a acesteia, adoptarea celor mai bune practici internaţionale, aderarea la regulile şi criteriile Uniunii Europene, protecţia mediului înconjurător, creşterea sustenabilă, responsabilitatea socială, managementul etic, precum şi reprezentarea membrilor săi, furnizori de energie (energie electrică şi gaze naturale) în faţa autorităţilor, organismelor cu atribuţii în domeniu din ţară şi străinătate, inclusiv pentru realizarea unei mai bune comunicări între partenerii sociali în abordarea problemelor domeniului de comercializare şi furnizare a energiei electrice şi a gazelor naturale.

"Urmează o perioadă tranzitorie, de organizare a Asociaţiei, respectiv atragerea de noi membri din rândul furnizorilor şi traderilor de gaze naturale. Totodată, pe lângă furnizorii de energie, pot fi membri ai Asociaţiei Furnizorilor de Energie din România şi posesorii de licenţă de agregare. Companiile de avocatură sau consultanţă cu reputaţie, specializate în servicii dedicate sectorului energetic, se pot înscrie ca membri observatori, iar personalităţi marcante în domeniu pot avea calitatea de membri onorifici", a precizat Ion Lungu.

Asociaţia Furnizorilor de Energie din România, înfiinţată în anul 2006, cuprinde, în prezent, un număr de 36 de membri, furnizori şi traderi licenţiaţi şi activi pe piaţa de energie electrică, care asigură furnizarea energiei electrice atât către consumatori persoane fizice, cât şi către IMM-uri şi consumatori din toate categoriile de agenţi economici care activează în România, cu o cotă de piaţă de circa 90% din consumul final de electricitate. AGERPRES


populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 DOCUMENT Comisia de la Veneția, palmă grea dată agaricilor care au anulat alegerile!

3 Surpriză! / Trei avioane Boeing 747 încărcate cu arme americane pentru Ucraina au aterizat la un important centru logistic

4 Amănunte care dau fiori despre Clanul Remmo

5 76 de milioane de oameni au văzut asta în 24 de ore...