Aeroportul care limitează îmbrățișările de rămas-bun la 3 minute: „Vă rugăm să folosiți parcarea“
Aeroportul din Dunedin, Noua Zeelandă, a stârnit controverse cu o nouă regulă care limitează îmbrățișările de rămas-bun la 3 minute. Măsura are scopul de a menține traficul fluent în zona de debarcare și de a permite altora să se bucure de momente afectuoase.
Semnul a stârnit discuții aprinse pe rețelele de socializare FOTO Dunedin Airport / Facebook
Un semn ridicat în zona de îmbarcare a aeroportului avertizează: „Timp maxim de îmbrățișare 3 minute. Pentru rămas-bunuri mai afectuoase, vă rugăm să folosiți parcarea”, relatează The Guardian.
Directorul executiv al aeroportului din Dunedin, Dan De Bono, a declarat că mesajele de avertizare din zonele de debarcare ale aeroportului pot fi „destul de intense”, iar pasagerii și apropiații lor riscă să aibă roțile de la mașini blocate, sau chiar să primească amendă, lucru pe care aeroportul încearcă să îl evite.
„Încercăm să ne distrăm cu asta. Este un aeroport, iar aceste locații de debarcare sunt locuri obișnuite pentru despărțiri”, a spus De Bono pentru RNZ, adăugând că prea mulți oameni petrec prea mult timp în zona de îmbarcare.
„Nu mai rămâne loc pentru alții”, a spus el. „Este vorba despre a le permite și altora să aibă îmbrățișări.”
De Bono a spus că noua semnalizare a „provocat destul de multă agitație”.
Criticii de la o postare de pe Facebook, care a avut zeci de mii de vizualizări și comentarii, au spus aeroportului că nu pot dicta cât timp poate dura o îmbrățișare, un comentator descriind regula drept „inumană”. Alții au lăudat aeroportul pentru abordarea lor prietenoasă, într-o perioadă în care aeroporturile din întreaga lume introduc taxe de debarcare.
Aeroportul nu va avea o unitate specială de „poliție a îmbrățișărilor” care să impună regula, a spus De Bono, dar personalul poate ruga politicos pe cei care stau prea mult să se mute în parcare.
„Nu suntem aici să spunem oamenilor cât timp ar trebui să îmbrățișeze, ci mai mult să transmitem mesajul de a continua și de a oferi spațiu și altora.”
Sursa: adevarul.ro